Min husläkare är en idiot.

Vilken jävla dag. Den började bra och så, men på eftermiddagen var jag så jäkla arg på min husläkare att jag hade god lust att klampa ner till Vårdcentralen och skälla ut någon efter noter. Jag hade dock inte ett uns ork kvar, så det får jag göra när jag kommer hem efter semestern nästa vecka. Först på dagen åkte jag till stan och träffade sjukgymnasten, och jag fick lite bra tips på övningar för avlastning och smärtlindring när jag sitter på planet ner på söndag morgon. Väldigt bra. Sen gick jag in på Forex i närheten och växlade några kronor, så att jag inte sitter helt i klistret när jag kommer fram.

Sen tillbaka hem till min förort för att träffa den eminenta husläkaren.* Jag hade tre ärenden. Först berättade jag vad de hade sagt hos ortopedteknikern när jag fick korsetterna, att de ville att han skulle skicka nya remisser för axel- och armbågsortoser. Han hade ingen koll, fattade inte vad jag pratade om, och visste inte hur han skulle skriva. Jag förklarade. Ehh… Mitt andra ärende gällde skonsam träning i varmvattenbassäng. Det är på ett landstingsanslutet ställe, men de tre sjukgymnaster jag har frågat har alla sagt samma sak – remissen dit måste komma från min husläkare. Dessutom står det så på deras hemsida, och en av sjukgymnasterna på sjukhuset hade dessutom inkluderat det i sitt remissvar till min husläkare. Det hade han ingen aning om, och kollade inte ens. Han fortsatte hävda att det var sjukgymnaster som skulle skriva remissen, och jag fortsatte säga emot. Jag vet inte om jag får någon.

Sen gällde det min medicin, som han inte bara gjorde fel med vid förra förskrivningen och gett mig medicin för två veckor i stället för två månader – han hade även skrivit att jag skulle ta en halv vid behov, och de är inte delbara. Så det var väldigt viktigt att han ändrade det, annars kommer jag inte klara mig på resan. Det blev mycket tjat om det där, och han föreslog att jag skulle skaffa barn i stället för att äta starka mediciner, för det skulle göra mig gladare. Eh? Idiot. Jag kan knappt klä på mig själv ibland, och inte plocka upp saker från golvet. Men jag är inte olycklig.

Medicin. Min husläkare är en idiot.

Jag var glad att det hela var över ganska snabbt, och på väg hem stannade jag vid Apoteket för att ta ut det nya receptet. Det fanns inget nytt recept. Apotekaren ringde honom, och han sa att han hade skickat iväg det, men som tur var fick jag en underbart sur apotekstant som sa åt honom på skarpen att han inte hade gjort det, och att han var tvungen att göra det nu på en gång. Jag gick och handlade lite så länge, sen tillbaka till Apoteket. Hon kollade var femte minut eller så, och efter en halvtimme skickade han iväg det. Hade han inte gjort det (fredag kväll) hade jag varit tvungen att åka till en akutmottagning för att få medicin. Vilket jävla pucko. Ska aldrig mer träffa den karln, det är ett som är säkert.

* Ironi.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/min-huslakare-ar-en-idiot/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • mariaapril 25, 2014 kl. 19:55
  • Svara

  Vilket fruktansvärt stolpskott till läkare du har drabbats av! Du måste verkligen byta, han kommer bara kosta dig massor med tid och frustration och aldrig vara till någon nytta för dig. Önskar dig en fantastisk semester tillsammans med din syster (eller var det med sambon? ). Jag har följt din blogg en längre tid då jag hamnade här av en slump då jag sökte på eds då min son troligen har drabbats av det. Njut av semestern och glöm puckot!

  1. Hej Maria! Ja, han är hemsk! Blev tilldelad honom i vintras när min tidigare (som var bra) slutade, och eftersom vi hade flera påbörjade ärenden och remisser så har jag inte haft lust att byta och börja om. Men nu är det klart, och jag har tid att prova nya och se om jag hittar någon jag trivs med! 🙂 Det är syrran och jag som åker, tusen tack, jag lovar att njuta!!

  • Tatianaapril 27, 2014 kl. 11:42
  • Svara

  Byt läkare . Och anmäl honom till hans chef . Skaffa barn så blor du gladare ?? Hur fan kan man säga en sådan sak . Och det där med medicviner känns igen . Min förra läkare glömde alltid att skriva förmån på recptet och jag skulle betala fullt pris . Min apoteksdam ändrade receptet flera ggr och till slut så fick jag tag på fanskapet och skällde ut honom. Han hade inte tänkt på det…

  Ha nu en underbar semester !
  Kram

  1. Japp, det ska jag – både anmäla och byta läkare, och ha en bra semester! Kram!!

  • Året som gått, 2014 -mars 31, 2016 kl. 11:31

  […] på 75% – ”hela” 7950 kronor i plånboken varje månad! Avverkade ytterligare en husläkare, firade påsk på lantstället, sen åkte jag till Grekland med syrran. Värme, bad, mat i mängd, […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.