Solchock

Jag tror att jag fick en solchock i helgen som var. Det var så varmt och skönt att jag låg ute i bikini och solade nån timme, och sen var jag helt mosig i huvudet hela dagen efteråt. Och så frös jag som en kinesisk nakenhund, trots att det var säkert 25 grader i stugan. Ehh, solchock, överdos, katastrofvärme… Jag var tvungen att ta en varm dusch efter jag hade suttit ute i solen för att tina upp.

Sen när jag kom hem till lägenheten var det ju asvarmt där också, men när jag låg i sängen och försökte somna, frös jag som en isbit. I och för sig blir jag alltid kall, särskilt om fötterna, när jag ligger där. Fötterna är lite högre upp än resten av mig. Sen var jag ju tvungen att ta mig ut också, och det var ju egentligen helt fantastiskt väder i går också. Jag skippade naturligtvis vinterjackan – den ska upp på vindsförrådet nu – och slängde på mig en kavaj.

Stod i solen och väntade på taxin, men höll på att dö av värmeslag i stället. Min solchock från helgen satt i länge, men jag är väl ovan! På söndag drar jag i alla fall till varmare breddgrader, men om jag ska vara så här trött av att det är varmt lär det bli en liten tupplur varje dag. Siesta, vad nu det heter på grekiska. Åhh, vad jag längtar efter att bada! Det skulle vara runt 20 grader i havet, och lite varmare i poolerna. Ni hittar mig guppandes någonstans, med en snorkel på huvudet, stirrandes på fiskarna. Snart.

Rhodos, Grekland

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/solchock/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.