Veckans minus, vecka 15

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan har varit riktigt bra – igen. Jag som vanligtvis har miljarder saker att klaga på, har nästan enbart bjudit på positiva saker – och dessutom fyller jag ju år i dag! Det enda som verkligen har stått ut som riktigt uselt och förtjänar veckans minus, har varit Färdtjänst och min färd till jobbet i måndags morse.

Taxin skulle komma 8.10, och när klockan var 8.30 ringde jag resegarantin. De kunde som vanligt inte svara på vad som hade hänt, men personen jag talade med berättade på extremt knackig och svårförståelig svenska att hon hade bokat en ny bil som skulle komma om tio minuter.

Taxi

Grejen är ju den att om jag väntar inomhus har jag ingenstans att sitta, och det enda stället att sitta på i närheten är en bänk ute. Det regnade, stormade och var ungefär tre plusgrader i måndags morse – alltså inte läge att sitta ute när man redan har riktigt ont. Efter tio minuter hade ingen bil kommit.

Efter ytterligare 20 minuter ringde jag resegarantin igen, och jag förstod nästan vad de sa den här gången. Nästan. De bokade om bilen en gång till, och den skulle också komma inom tio minuter. Det gjorde den inte, det tog ytterligare 20 minuter innan den dök upp.

Det är ju inte så att även resenärer som åker med Färdtjänst har viktiga möten eller saker de måste hinna i tid till, typ ett jobb (själva resan tar en kvart i rusningstrafik) eller så. Nä, är det kaos någon annanstans i trafiken så kommer de betalande resenärerna såklart först. Veckans minus till att färdtjänstresenärer är så lågt prioriterade, och att det aldrig går att få en bil på en gång eller ens ett klart besked, när resegarantin träder in. Uselt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/veckans-minus-vecka-15/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.