Handstöd och anpassning

I dag var jag på sjukhuset med den sorgliga cafeterian igen. Det var dags att göra en uppföljning på handstödet jag fick för ungefär en månad sedan, hos en väldigt trevlig handspecialist. Den kändes hur bra som helst först, men precis som hon sa så är det lite som att gå in ett par nya skor – man märker lite senare om det är något man inte gillar med dem. Och precis så har det varit.

Efter ett par veckor började jag känna att mitt handstöd var vinklat lite för mycket uppåt, och det har känts som om att jag vill flytta fram handen i det (och det går inte). Om allt hade känts bra skulle jag ha provat att sova i det, men det har inte gått. När jag väl började känna att det inte var helt hundra, har det blivit svårare och svårare att ens ha det på alls. Så i dag när jag var där gjorde hon om plastskenan i en annan vinkel, och ändrade om banden lite.

Handstödet färdigt! Ett handstöd av plast med mjuka remmar, tillverkat hos en handspecialist.

Det är väldigt små skillnader som knappt syns, men de känns tydligt. Nu ska jag testa att ha handstöd på kortare stunder varje kväll ett tag, och om det känns bra fortsättningsvis så kan jag börja ha den på natten – som det är tänkt. Handspecialisten är oerhört bra, både på händer och på handikappanpassning generellt. Hon skulle skicka vidare mitt ärende till en annan arbetsterapeut med inriktning på boendeanpassning, så får vi se vad som kan göras på den fronten. Att ta sig in och ut ur huset på egen hand när jag behöver rullstolen vore ju en fördel…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/handstod-och-anpassning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.