Segt hos Förvaltningsrätten

Jag fick intrycket av att det skulle gå relativt fort för Förvaltningsrätten att avgöra mitt ärende om handikappersättning, men jag hade väl fel. Det är två och en halv månad sedan jag skickade in min överklagan, och de har inte hört av sig eller något alls för att komplettera eller intervjua. Kanske inte behövs, min överklagan vägde ju ett halvt kilo tillsammans med alla dokument, men nog är det lite konstigt alltihop.

Det som är mest konstigt är att jag har stött på en hel del människor med EDS online som får handikappersättning, trots att vissa av dem inte alls har särskilt stora bekymmer av sin sjukdom. En del har till och med flera barn och jobbar dessutom – hur kan det vara så fullständigt slumpmässigt om man får handikappersättning eller inte? Hur kan jag inte få det när jag en del dagar knappt kan gå, varit tvungen att lägga ut 140000 kronor på hjälpmedel och vård (det mesta inom landstingets regi, men i andra län), och inte har råd med det grundläggande för någon med EDS – massage, ortoser, korsetter och vattengymnastik? Har aldrig träffat en läkare som inte säger att jag ska köpa det själv.

Jag har inte råd att köpa en ny Tempurkudde trots att jag behöver en. Enligt Försäkringskassan är det vanligt att folk i allmänhet köper kuddar och madrasser, så det får man inte ersättning för. Jag skulle självklart välja en kudde för 29 spänn och en madrass för 500 på Ikea också, om jag bara kunde. Men då skulle jag dö efter några nätter, på riktigt, eller så skulle jag bo på akuten.

Tempurkudde. Lyxig och skön! Förvaltningsrätten dröjer.

Om jag får avslag från Förvaltningsrätten har jag tre vägar att gå. Överklaga. Men vad fan hjälper det, om de faktiskt dansar efter myndigheternas pipa i stället för medborgarnas? Antingen det, börja om från början med en ny ansökan eller samla på mig information till EU-domstolen eller nåt. Jag har inte fått den hjälp jag har rätt till enligt FN och hejochhå, men ingen bryr sig eller gör något åt det. Inte en jävel som kan göra något åt min position bryr sig. Tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/05/segt-hos-forvaltningsratten-2/

2 kommentarer

    • Mats on maj 20, 2014 at 19:29
    • Svara

    Vi hade ett ärende som låg i förvaltningsrätten i ungefär 8 månader innan beslut togs. Nu var visserligen det för en sjukersättning men förbered dig på att det tar tid. Sen brukar inte FK överklaga beslut som tas i förvaltningsrätten om du får medhåll av de i större utsträckning.

    Lycka till min fru har e intervju för handkappersättning den 22e för sin asperger så vi hoppas på att det inte blir allt för påfrestande

    1. Oj då, så pass länge! Tack, jag hoppas verkligen att det går vägen för henne också!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.