Veckans minus, vecka 24

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan kan veckans minus inte gå till något annat än att jag inte har något jobb längre. Även om jag bara jobbade två förmiddagar i veckan, så kommer det att bli en dramatisk förändring i hur mitt sociala liv ser ut, och jag sörjer det. Visst kommer jag att ha mer ork och energi till att hitta på andra saker på dagarna, men de allra flesta jag umgås med har jobb på dagarna, och/eller familjer på fritiden. På sommaren går det väl an när jag är i sommarstugan, men till vintern och hösten lär det bli tråkigt och jobbigt.

Körsbärsträden har knallröda löv, höst

Jag är inte arbetslös, jag har sjukersättning och ett och annat frilansjobb, så jag kommer att överleva. Jag har inte råd med den vård och de behandlingar jag behöver, men det kanske inte är tänkt att man ska ha råd med sådant när man har sjukersättning.* Det är tur att jag i alla fall har några vänner, och ett stort nätverk online. Det kommer att behövas, och kanske kunna ockupera min ständigt arbetande hjärna en stund åt gången. Nej, veckans minus går till min sociala situation. Inget jobb, inga kollegor. Skit.

* Ironi.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/veckans-minus-vecka-24/

2 kommentarer

  • Åkejuni 15, 2014 kl. 23:37
  • Svara

  Äsch ,, förstår ”ungefär” hur du tänker ,, jag har gått hemma sedan 1983 , jag var 17 när mitt ”tilltänkta” liv tog slut och fick en hel oväntad riktning ,, just den sociala biten är just det enda jag igentligen sörjer ,, men deka inte ner dig på det här ,, är lite lustigt när man fått några år på nacken och kan se en form av riktning/linje som livet verkar ha stämt av åt en ,, spelar inte så stor roll vad man försöker göra åt det för man ser aldrig linjen framåt utan bara i backspegeln men i all enkelhet ,, nu har du kört ditt ”race” som du kan , dags och vända blad och ta sig ann nya saker ,, se MÖJLIGHETERNA du plötsligt får istället för allt du missar ,, du satt säkerligeganska fast i dina göromål på jobbet och det omöjliggjorde en del spontaniteter som du plötsligt kan göra nu ,,, kort sagt har du plötsligt hela världen FRAMFÖR dig och du kan ta den bit för bit i din egen takt utan massa förhindrande ”måsten”

  Lite mera ”foten i kläm” JAJAMENSAN ATTETYD om jag får be *lol* det finns massor som tappar sugen under dessa förhållanden och jag vet att jag inte ens behöver skriva vem som förlorar mest på det ,,, KEEP IT UP och sug i re av länken nedan

  https://www.youtube.com/watch?v=UtKADQnjQmc

  1. Japp, det kanske blir bättre, vem vet! Jag skrev på faktiskt häromdagen på Facebook och Twitter när min käke gick ur led: ”Käken ur led? Jajamensan!” :mrgreen: I dag är min första ”lediga dag” och jag är redan uttråkad, men jag har i alla fall lite att pyssla med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.