Hemgångsråd och hemma med katten!

I går kväll fick vi äntligen hämta luddskallen! Han var så ynklig, men verkade glad över att se oss! Såret har inte tagit ihop helt ännu, men veterinären sa att det skulle räcka att tvätta med koksaltlösning. Det lät helt annorlunda angående sårtvätten i dag, jämfört med veterinären jag pratade med i går sade. Jag följer självklart de hemgångsråd jag fick, så jag hoppas att det stämmer.

Han hade drabbats av någon slags infektion av en resistent bakterie som de första tabletterna inte bet på. Varför han fick infektionen vet jag inte. Antingen fick han den hemma, eller så fick han den första gången han var där och opererade sig för ett par veckor sedan. Spelar egentligen ingen roll, men jag har svårt att tro att han skulle få något så elakt hemma. Jag fick ju inte mina stafylokocker hemma heller, efter en av ryggoperationerna. En sån här, multiresistent jäkel.

stafylokock, resistent bakterie. Hemgångsråd till katten verkar enkla!

Han har fortfarande inte ätit som han borde, så vi försöker truga och hoppas att det blir lite bättre när han är hemma med oss. Det är klart som fasen att det inte är kul att äta sjukhusmat, i en jobbig miljö när man mår dåligt. Han fick en ny slags medicin som ska tryckas in i käften, och så kör vi med ögondroppar ett tag. Ögat fick sig en släng av infektionen också. Hoppas bara att de hemgångsråd vi fick i dag är de som gäller. Men nu är han hemma med oss, hurra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/hemgangsrad-och-hemma-med-katten/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.