Katt på läkarbesök!

Dagen började ganska lugnt och skönt, men med en liten stress i kroppen eftersom jag själv skulle få in katt i bur och åka till veterinären. Min katt fattar ju på en gång att det är något på gång, men han är inte särskilt morgonpigg och verkade dessutom en aning slö, så det gick över förväntan när hann skulle in i buren. Såg till att stänga alla dörrar så att han inte kunde smita in under sängen eller någon annanstans där jag inte skulle kunna få tag på honom.

Han gick till och med villigt in i buren, och satt snällt stilla när veterinären kikade på fossingen. Han ville faktiskt knappt ens gå ur buren – det har aldrig hänt förut. Hur som helst, hon sa att det inte var någon idé att störa honom så värst mycket i vaket tillstånd, för hon kunde se att det var något fel på hans klo och dessutom infekterat. Stackars katt. Men jag måste säga att han betedde sig exemplariskt, höll sig stilla och gnydde inte ens när de tog tempen på honom!

Grå katt i bur

Så han rullades in för sövning, röntgen och eventuell operation av klo och/eller tå, jag är inte helt hundra på vad de har gjort. Det behövdes i alla fall tvättas och plåstras om, och så kommer han antagligen att få äta medicin mot infektionen. Dessutom bad jag om lite blodprov för att kolla hans generella hälsa, när han ändå är sövd. Det blir nog en dyr historia, så det är tur att han är försäkrad. Och han är värd varenda krona, så jag äter blodpudding i dag. Jag får hämta den lilla luddskallen redan i kväll, om ett par timmar. Även om det är ett superbra djursjukhus så är det alltid trevligare hemma. Ingen gillar att ligga på sjukhus…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/katt-pa-lakarbesok/

6 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Sötskallen då! Hur har det gått????????

  1. Han har fått komma hem, men är groggy och har ont i tassen. Den är infekterad också, så det blir rengöring, piller och tratt i 10 dagar!

  • Farsan on juli 4, 2014 at 22:06
  • Svara

  Stackars Dudde. Du får se till att det finns mat hela tiden så han inte behöver oroa sig också.

  1. Jadå, men han har svårt att äta själv med tratt! 🙂

  • sataletri on juli 4, 2014 at 22:14
  • Svara

  Kado and Mau wish than poor cat get to be better soon. Have a great weekend, dear Klara

  1. Thank you! He is safe home now after a little surgery on his toe! 🙂

 1. […] allt vad vård hette. Min grå katt fick var vi trodde var ett klobrott som inte vill läka efter operation, så det blev sårtvätt hela månaden och många turer till veterinären. I slutet av månaden […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: