Provsvar från veterinären

De ringde ju från djursjukhuset för ett par dagar sedan för att lämna besked om kattens provsvar, för de tog ett extra prov för att kolla upp hans generella hälsa när jag ändå var inne med honom förra helgen. Han har ju kattherpes (inte någon snuskig variant), och har opererat båda ögonen, så jag tänkte att det var lika bra att få det gjort när vi ändå var där.

Det mesta såg alldeles utmärkt ut, men det var en grej i hans provsvar som skulle kunna komma att bli ett problem i framtiden. Tydligen hade han förhöjda värden av något hormon i sköldkörteln, så det finns en risk för att hans ämnesomsättning kan få spel. Veterinären frågade om han brukade vara hyperaktiv och kuta runt på nätterna, eller glufsa i sig mängder med mat och vatten i perioder. Eller gå ner i vikt (det finns tydligen lite extra att ta av). Ehh, han går och lägger sig när vi gör det, och sover helst i tolv timmar…

Grå katt vilar på matta. Provsvar från veterinären

Om han är uppe och springer på nätterna skulle jag ha märkt det. Jag är uppe och springer på nätterna, och han ligger alltid och sover. Ibland får man dra honom ur sängen på morgnarna som vilken tonåring som helst. Det var alltså ingen fara med honom, och han behöver ingen medicin för det. Om något av de där symtomen skulle framträda så småningom är det bara att kontakta dem igen, och nu är jag förvarnad. Bra att veta, så man inte blir rädd om han börjar löpa amok hemma i flera dagar… I övrigt var det bra provsvar, men operationssåret vätskar sig fortfarande lite så jag överväger att ringa tillbaka om det inte ändras väldigt snart. Tänker inte ta av tratten i dag, trots att det har gått tio dagar. Hoppas att han blir bra snart och att han får vara frisk länge!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/provsvar-fran-veterinaren/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.