Veckans minus, vecka 28

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus helt klart till att bensinbolagen höjer priset på bensin och andra drivmedel så här lagom till industrisemestern. Och så till bensinpriset i allmänhet, för jag tycker att skatten är på tok för hög. Inte bara blir en stor del av Sveriges befolkning barskrapade, och i vissa fall faktiskt tvingas flytta, bara för att kunna ta sig till och från jobbet, utan det ska även vara extra dyrt om man vill semestra i landet. Det är faktiskt ofta billigare att åka utomlands, än att ta bilen och upptäcka Sverige. Borde inte turism ”hemma” vara bättre för ekonomin?

Vy från flygplan, blå himmel

Visserligen kan man flyga, men tvingas då ofta hyra en bil för att ta sig runt när man är på plats. Och att flyga är uselt för miljön. Tågresor är många gånger alldeles för dyra för att det ska kunna gå att luffa runt i landet. Dessutom behövs antingen bil eller lokal kollektivtrafik på destinationen, och det blir snabbt svindyrt. Nej, jag säger det igen: Höj skatten på flygbränsle och annat i stället – det är inte rimligt att man kan flyga till en stad i Europa för 200 spänn, när man bara kommer 30-40 mil med bil för samma summa. Om man har tur. Veckans minus går alltså till bensinpriset, och den galna skatten på bensin. Skärpning.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/veckans-minus-vecka-28/

2 kommentarer

  • Petterjuli 13, 2014 kl. 20:32
  • Svara

  30 kronor enkel resa med tåget hem till morsan. Det är EN mil, 1 mil! Ska jag även hem blir det 30 kronor till. Nu har jag ett rabattkort så det kostar bara 52,80 att förgylla morsans tillvaro.

  Är det konstigt att folk tar bilen om soppan kostar 15 kronor litern och bllen drar mindre än en liter? Jag kan ju även trycka in 4 personer till vilka om vi tagit tåget även de behövt betala 30 kronor.

  Bensinen alldeles för billig? Kanske det men en snabb huvudräkning avgör ju vad man väljer i detta fall. Har man ingen bil blir självklart tåget billigare i längden men ska våra något kufiska vänsterorienterade politiker fatta måste kollektivtrafiken byggas på ett sätt så det verkligen lönar sig att skrota bilen. Folk kan inte greppa miljödebatten mer än att miljön ska vara bra. Det är kronor och ören folk förstår.

  Behöver jag nämna att tåget var försenat? Är det fortfarande någon som undrar varför folk väljer bilen?

  1. Haha! Det är sjuka priser. En station med bussen i Stockholm kostar lika mycket som att åka till andra sidan stan, också jävligt konstigt.

   Jag väljer bara tåg i absolut sista hand. Det är alldeles för dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.