Sommaren är på besök

Hurra, sommaren är tillbaka! Jag gick upp före klockan sex i går så att jag och älskaren R kunde hjälpas åt att ge katten sin medicin, och att tvätta tassen och ge honom lite mat. Det är svårt att äta med tratt. Sen gick jag och lade mig igen efter en kvart eller så, och ställde väckarklockan på åtta. Vaknade, gosade med katten som låg på mig och kände mig faktiskt ganska pigg. Men det var jag nog inte, för nästa gång jag kollade på klockan var den tio, och jag hade knappt ens märkt att jag somnade om.

Var ute i solen ett tag, fikade med ”svärmor” och gjorde inget särskilt. Hade tänkt tvätta resten av stolarna, men eftersom sommaren verkar stanna åtminstone en vecka till så sköt jag upp det. Kanske gör det i dag i stället, det är nästan för varmt att göra det när det är som varmast på dagarna. Slingerväxten behöver flätas lite också, annars växer allt runtomkring fast.

Att växa fast. Rolig bild på två stolar som växt fast i en klätterväxt. Sommaren är tillbaka!

Funderar på en utflykt i kväll, om R är med på noterna. Packa ihop matsäck och åka till ett naturreservat i närheten, ta en lång promenad där (så gott det går, det är i alla fall fina promenadvägar) och äta middag ute i det fria. Pastasallad eller nåt sånt, som inte måste vara varmt. Det är så fint där varma sommarkvällar, så det skulle vara lägligt nu när sommaren är och hälsar på. Nu: kaffe och matning av trattdjur. Igen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/sommaren-ar-pa-besok/

2 kommentarer

  • Linnjuli 8, 2014 kl. 10:08
  • Svara

  Hej Klara! Försökte mejla dig – men det kom inte riktigt fram. Ville tipsa om en kul nyhet för dig som har en katt.

  Gato Negro, du vet det där vinet med katten i loggan, har även tagit fram ett roligt verktyg som heter Kattalgorytmen. Genom att knappa in detaljer om din katt, såsom ålder och hur aktiv katten är, tar verktyget fram den låt som med högst sannolikhet passar just din katt bäst. Tydligen är det så att forskning visar att katter – precis som vi människor – gillar musik som går i takt med deras puls.

  Här är topplistan med sommarhits för din katt.

  Topp fem
  1. Boten Anna, Basshunter (2006)
  2. Dragostea Din Tei, Haiducii (2004)
  3. Everytime We Touch, Cascada (2006)
  4. Crazy Frog, Axel F (2005)
  5. Hej Monica, Nic & the Family (2004)

  Botten fem – låtarna du ska undvika
  1. Ingen vill veta var du köpt din tröja, Raymond & Maria (2004)
  2. Ingen sommar utan reggae, Markoolio (2007)
  3. Miss Decibel, Medina (2013)
  4. Who’s da man (Zlatan song), Elias feat. Frans (2006)
  5. My Number One, Helena Paparizou (2005)

  Hela topplistan finns på kattalgorytmen.se

  Love it, share it!

  1. Hahaha, vad roligt! Vilket bra tips, tack! 🙂 Ska köra några låtar för honom och se om han muntrar upp litegrann – tratt på huvudet är inte kul!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.