Första intyget på gång

Det var väldigt bra hos Dr. Feelgood i går. Vi pratade om överklagan och intyget han gick med på att jobba på, och pratade detaljer. Jag fick lite konkreta råd på vilka papper som redan finns någonstans i vårdapparaten jag bör skicka med. Nu gäller alltså det att få diverse kliniker att skriva ut dem och skicka hem dem till mig innan tiden rinner ut. Inte för att jag tror att de spelar någon större roll, men jag gör det ändå.

Och så ska vi fokusera på mina symtom och vilken vård de behöver, snarare än på Ehlers-Danlos syndrom i stort. Ett syndrom verkar vara alldeles för svårt att greppa, både för läkare och myndighetspersoner – i synnerhet eftersom det varierar så oerhört från person till person. Jag har inte fått tid hos min husläkare förrän om en månad, så jag måste försöka få till en telefontid med honom innan dess. Dels för intyget (om det går att få något), och dels för medicinerna.

Mina dagliga mediciner. Nästan alla. Första intyget på gång.

Det känns inte särskilt hoppfullt, måste jag säga. Och det känns jävligt stressande. Från att ha haft det hyfsat lugnt med läkarbesök varannan vecka, har jag nu även en jäkla massa ortopedgrejer inbokade, och så pressen att få överklagan klar. Intyget från husläkare känns värst, eftersom de är ansvariga för mig men inte kan så mycket. Att jag antagligen behöver operera ryggen och eventuellt axeln, känns inte alls lika jobbigt. Hur fel är inte det?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/forsta-intyget-pa-gang/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.