Lasagne med blötdjur

R köpte en lasagne på Picard häromdagen, ni vet den där affären som enbart säljer frysta råvaror och lite färdigrätter. De finns lite här och var i stan, och de har faktiskt väldigt bra grejer. Fina skaldjur och fiskbitar, fräscha grönsaker och lite mer ovanliga köttbitar. Självklart sniglar och tarte tatins också, eftersom Picard är franskt. Hur som helst, den lasagne han valde var med bolognese och ett kilo kostade 35 kronor. Proppad med kalorier. Visserligen skulle den räcka till 3-4 portioner, men han åt den till lunch dagen efter han hade kört två träningspass.

Hur billigt som helst, jämfört med typ Karins lasagne i en pytteliten ask för strax under 30 spänn. Den såg riktigt god ut, och enligt utsago var den det också. Men innehållsförteckningen var lite lustig. Okej att det kan finnas spår av fisk och skaldjur i, men vad sägs om spår av blötdjur…? Är det en översättningstabbe, eller vad menar de egentligen? Musslor, snäckor och bläckfiskar är ju blötdjur, men räknas inte det till fisk och skaldjur?

Picard Lasagne innehållsförteckning.

Haha! De har verkligen garderat sig vad gäller allergier, med allt från soja till nötter, men att det står spår av blötdjur är ganska lustigt. Jag visste inte att man kan ha en särskild blötdjursallergi, utan att vara allergisk mot antingen fisk eller skaldjur också, men det kanske går. Bäst att ta det säkra före det osäkra. Man lär sig något nytt varje dag, tack Picard!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/lasagne-med-blotdjur/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.