Oförskämd tant!

Folk är så jävla oförskämda ibland. Sist jag skulle iväg på träning i bassängen hade jag varit på behandling hos Dr. Feelgood innan, och eftersom jag inte har tillräckligt många färdtjänstresor för att åka hem och sedan dit emellan, var jag så illa tvungen att vänta på stan. Jag gjorde det i gallerian vid Skanstull, på en bänk i godan ro. Och så kommer det en tant. Hemskt oförskämd.

Hon sa åt en kille som satt bredvid mig att hjälpa henne, men hon sa inte vad det gällde. Han såg att hennes ryggsäck satt snett, så han frågade om hon ville ha hjälp med den.

Ja, det fattar du väl!

Ehh? Behöver man hjälp med något som inte är särskilt livshotande eller ens nödvändigt kan man väl i alla fall låta bli att vara oförskämd? Han fixade till ryggsäcken, frågade om det blev bra, hon svarade inte. Jag gick därifrån, för hon knuffade runt en stor kundvagn, och jag ville inte bli påkörd när hon krånglade och krängde runt. Satte mig på en bänk en bit bort. Sen kom hon dit. Såklart.

Handla, storhandla. Planerna gick i stöpet. Tecknad kundvagn. Oförskämd tant!

Hjälp mig!

Tydligen hade det inte blivit bra. Jag sa till henne att jag har ett funktionshinder, och att mina händer och axlar inte klarade av att rätta till hennes ryggsäck. Inte bara var hon oförskämd, arg blev hon också.

Du är inte sjuk, fy för dig som inte hjälper en pensionär!

Och ungefär där lackade jag ur och skällde ut henne. Frågade om visste att hjärntumörer eller hjärt- och kärlsjukdomar inte heller syntes, och att man faktiskt kunde vara pensionär även i min ålder (vilket jag är). Sen sa jag att om hon inte ens kände till osynliga sjukdomar (trots att jag hade alla möjliga sorters ortoser och knappt kunde gå) eller bara var oförskämd, får hon fråga någon annan. Sen stapplade jag därifrån, och hon trippade med raska steg vidare utan att verka bry sig ett dugg eller be om ursäkt. Varför blir folk på det där viset egentligen? Det är ju inte ovanligt

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/oforskamd-tant/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Malinoktober 27, 2014 kl. 20:29
  • Svara

  Oj, vad overkligt. Tanter kan ibland vara väldigt oförskämda.

  1. Inte så lite heller! Får ofta höra att jag ska resa på mig så att de får sitta när jag åker kollektivt, och när jag säger att jag har ett funktionshinder och själv måste sitta så både svärs det över dagens ungdom och smusslas högljutt om mig! 🙂

  • Hockeysmurf - Ja det ÄR jag!oktober 27, 2014 kl. 20:39
  • Svara

  Men herregud! Vad är det för fel på folk?!
  Tycker det verkar bli värre och värre…

  1. Ja! Det är som om mänskligheten långsamt tappar allt hyfs och all respekt! Om man behöver hjälp med något kan man ju i alla fall be snällt… 🙂

  • Johnuoktober 28, 2014 kl. 02:59
  • Svara

  Haha på henne bara!

  1. Haha, ja, jag är inte den som håller tyst!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.