Sulor och skolängtan

Jag köpte ett par varma sulor till mina höst- och vinterskor för ett par dagar sedan när jag gick omkring och fördrev tiden på stan i går. De var ganska tjocka i ett par lager med luft mellan, och så var de väldigt mjuka och gosiga för fötterna. Syntetpälsliknande, jag vet inte vad. Varma var de i alla fall. Mina isbitar till fötter klarar sig ju inte utomhus särskilt bra alls om det inte är minst 20 grader varmt ute.

Jag såg ett par sulor med batterier som skulle hålla värmen i sex timmar, men de var alldeles på tok för dyra, och dessutom skulle man vara tvungen att ha batterierna fastspända runt vardera ben. Inte så snyggt. Jag kommer självklart att frysa om fötterna i vinter ändå, oavsett hur varma sulor och skor jag har. Jag går runt med strumpor och thermosockor inomhus trots att det är normal temperatur inne.

Batteri 9 volt

Lite stötdämpning och lite isolering de där dagarna jag inte är ute så länge och inte hinner bli djupfryst kan det nog bli i alla fall. Har tänkt investera i ett par sköna sulor länge, men det var inte förrän jag gick och fördrev tiden med att dregla över skor som jag faktiskt hittade ett par sköna sulor. Jag ska nog köpa de där skorna jag dreglade över också, för mina 300-kronorspjuck från förra året börjar läcka in när det regnar.

Vilket sammanträffande att de jag dreglade över också kostade 300 spänn… Det är som en fördel med att vara fattigpensionär, jag har inte råd att köpa kvalitetsskor så jag måste byta skor varje år. Visst, det är inte optimalt ur en hel del andra synvinklar, men jag gillar ombyte. Jag tror jag bestämmer att jag ska köpa dem.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/sulor-och-skolangtan/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.