Fotvård

Det verkar alltid finnas en frisör på varenda sjukhus, konstigt nog ofta ihop med en mottagning för fotvård. Jag vet inte riktigt hur de kombinerar de två, för det handlar ju om medicinsk fotvård på ett sjukhus, så det känns inte riktigt som om det är den frisören man ska gå till om man vill ha en cool frisyr, eller färga håret. Så här ser det ut på sjukhuset där jag oftast hänger.

Fotvård på Dalens sjukhus

På den där lilla bannern till vänster står det:

Vi behandlar alla fötter

Ja, vad annars? Kommer man dit för att få fotvård, men bara får behandling på ena foten? Möjligtvis kan de mena att de behandlar alla sorters åkommor som kan drabba fötter, men att behandla alla fötter handlar ju bara om antal. Och jag är helt säker på att de inte behandlar alla fötter, för det har det med all säkerhet inte tid med, och mina fötter har de minsann inte fått röra. Skulle inte komma på tanken att gå dit heller.

Något jag däremot tänker göra om en vecka eller två är att boka in en tid på fiskspa. Jag fick det i present när jag slutade jobba, men det har inte funnits tillfälle under hösten. Det blir perfekt så här års, när fötterna är vintertrötta och torra. Visserligen ser jag till att alltid ha fötterna i hyfsat god form, men det finns säkert lite torr hud de kan mumsa i sig. Det är helt underbar fotvård, det känns skönt i flera dagar efteråt, som akupressur, och fötterna blir som barnrumpor. Ahhh.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/fotvard/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 8, 2015 kl. 19:16
  • Svara

  Lite nyfiken blir jag på om det är samma person som friserar och fixar fötter.

  Kan ju faktiskt hända att de får en kund som bara har en fot. Å andra sidan måste ju även en fot klassas som alla fötter om man ser till helheten. 😀 Undrar om det är halva priset eller 60% för en fot.

  Fiskar som mumsar på hårda fötter låter skönt.

  1. Haha, ja, jag skulle tro att det är samma person som sköter allt, för det är inte direkt full rulle där! 🙂 Det där med priset var en bra fråga. En fot bör ju kosta mer per styck än två. Och Två fötter kostar nog ungefär lika mycket som en klippning…

   • Claes Linderjanuari 9, 2015 kl. 07:03
   • Svara

   Fiskar som mumsar är skönt 🙂 kittlas som fan dock

   1. Ja! Det kittlas i ett par dygn efteråt, helt underbart! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.