Sjukhuset och Dr. Feelgood

I går var det en lång dag. Jag masade mig upp innan ottan, och eftersom det inte går att lita på att få färdtjänst i rusningstrafik på den dagen när alla börjar jobba efter ledigheten, så var jag tvungen att ta mig till sjukhuset på ett annat sätt. Var helt slut innan jag var framme. Träffade handspecialisten för att utvärdera en armbågsortos hon byggde sist, en liten variant jag kan ha under kläderna. Det funkar ju inte direkt med mina robotarmar, som går från handled till övre delen av biceps.

Ortos för armbågar, min robotarm. Handspecialisten på sjukhuset ska fixa små ortoser.

Vi byggde en ny som jag ska prova ett tag. Efter det var det inte någon idé att åka hem, för två timmar senare skulle jag träffa Dr. Feelgood i stan. Min lunch bestod av en smaklös och stenhård smörgås med en kopp surt kaffe i den deprimerande cafeterian på sjukhuset. Sämre fika och en tråkigare miljö hittar man knappt, och det är så dyrt att de som driver det förmodligen inte förstår att de borde skämmas. Men ibland har man inte mycket att välja på, och eftersom jag inte hade tillgång till någon micro att värma min egen hemlagade mat i, så var det bara att bita i det sura äpplet. Den stenhårda mackan orsakade självklart att käken hoppade snett, igen.

Hos Dr. Feelgood var det helt tvärtom. En varm och mysig miljö, trevliga samtal, förbannat bra behandling – och jag slapp betala. Jag tog upp käkproblemet, och efter han undersökt den visade det sig tydligen vara en trasig minisk eller något sånt. Det saknas en bit skelett under ena sidan av käken, så sned är den allt. Den har förmodligen aldrig varit hel, men börjar ge mig problem först nu. Kul.

Undrar när landstinget ska ge mig någon vård, eller när Försäkringskassan ska sluta hävda att jag får god vård och därmed neka mig handikappersättning – det räcker ju att de ringer 1177 för att kontrollera om vården finns eller inte… Nåväl, när jag kommit hem var det enbart ryggläge som gällde, resten av dagen med undantag för middagen. I dag är det första träningen i bassängen, så jag lär väl vara däckad efter det också. Oh joy.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/sjukhuset-och-dr-feelgood/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.