Käken ut led allt oftare

Ja, som sagt. Käken går ur led mer och mer ofta, och det är alltid på vänster sida. När jag äter, tuggar tuggummi, försöker att ge någon en puss, borstar tänderna, eller till och med när jag bara pratar eller ligger med huvudet på kudden. Inte kul. Käken blir liksom mer och mer instabil, och även om man lär sig äta trots att det gör ont och att man lär sig tugga så att den inte hoppar snett (det gäller bara att tänka på det), så är det ändå förbannat obehagligt. Just käken är ganska jobbigt i och med att man faktiskt måste äta ibland. Syns det? Lite grann, på ena sidan.

Arga Klara

Det finns ju inga ortoser för att stabilisera käken, vad jag vet i alla fall. Det är väl inte direkt någonting man vill gå runt med ändå, men är jag hemma eller sover så spelar det ju ingen roll. Ska till husläkaren den 20 januari, och måste ta upp det (och mycket annat). Den förra husläkaren, den där usla som jag anmälde till patientnämnden, lovade att skriva ett intyg för F-kort för tandvård i början av november, men när jag träffade henne igen i december hade hon inte gjort det – hon sa faktiskt att hon inte visste hur det skulle göras. Jag gav henne instruktioner, men hon har nog inte gjort det. Jag får be den andra läkaren.

Ska man verkligen behöva be om det tre gånger, och dessutom inte bara tala om för vilka symtom min sjukdom ger det är jag ansöker om kortet för, utan även tala om för läkaren var de hittar blanketten och till vilken adress den ska skickas? Det låter inte som bra vård enligt min standard, men det är exakt så jag blir bemött hela jävla tiden. Nu måste något göras åt den där jäkla käken också, för det orsakar mer än bara olidlig smärta och problem att äta. Borsta tänderna – svårt. Konstant huvudvärk. Ja, alla som har haft tandvärk vet ungefär hur det är, men det går ju inte att dra ut eller laga käken på samma sätt som man lätt fixar en tand. Bläfyyyy, tänk om något kunde bli bättre i stället för sämre.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/kaken-ut-led-allt-oftare/

2 kommentarer

  • Ronniejanuari 8, 2015 kl. 21:37
  • Svara

  Hej Klara.
  Hamnade på din blogg när jag googlade på subluxerande axlar.
  Har läst igenom det mesta du har skrivit,tog några timmar.
  Otroligt att du orkar hålla på att kämpa mot FK och div andra myndigheter.
  Hoppas att det nån gång blir bättre/lättare för dig.

  Ang försäkringskassan så måste ju en del av deras anställda vara helt inkompetenta.
  Opererade en axel för en månad sen,den hoppade ur led allt som oftast.
  Läkaren trodde att jag kunde börja jobba om 3-4 månader om allt flöt på.
  Några veckor efter operationen ringde FK min arbetsgivare,och frågade om jag kunde utföra mitt arbete med en arm.
  Trots att jag både på telefon och mail förklarat vad jag jobbar med.
  Jobbar som truck/maskin mekaniker,åker runt med servicebilen till div ställen.
  Varför frågade dom inte mej om jag kunde börja jobba med en arm ?.
  Verkar som om att dom utgår från att man vill lura av dom pengar som man inte har rätt till.

  1. Hej Ronnie! Har inte så mycket att välja på – och tid har jag ju gott om. Jag vägrar bli överkörd på grund av deras okunskap och ovilja att ta reda på korrekt fakta, vilket egentligen är det allting handlar om, gång på gång.

   Många läkare tror inte på att jag har ont och att jag bara vill ha knark, och myndigheterna som beslutar om bidrag har inte hört talas om vad det är jag har och utgår därmed ifrån att det finns behandling inom landstinget (vilket det inte gör, eller så får jag den inte på grund av okunskapen).

   Tyvärr är man inte värd ett skit för Försäkringskassan, och jag har aldrig blivit behandlad som en sjuk människa. De anser att jag inte har rätt till behandling, vilket är så omänskligt det bara kan bli, så jag kämpar vidare – om jag misslyckas kanske jag i alla fall inspirerar någon annan till att sätta ner foten och anmäla eller överklaga något. 🙂

   Stort lycka till med axeln och tack för hälsningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.