Om bänken utanför och gårdagens äventyr

I går morse stod jag och väntade på taxin igen. Någon hade skottat av bänken utanför huset, men bara tagit bort den lösa snön på den. Det är fortfarande ett tjockt lager av snö- och isblandning på den, så den går ju ändå inte att använda. Hurra för att göra något halvdant eller att inte tänka hela vägen… Jag åkte till Dr. Feelgoods mottagning på Östermalm för att träffa den ljuva praktikanten som inte längre bara är på praktik – hon jobbar där nu. Bra.

Fick massage, blev mosad i ansiktet igen och såg säkert rolig ut när jag åkte därifrån. Väl hemma blev det en stunds vila, sen var jag tvungen att försöka kvickna till och komma på fötterna igen. Min arbetsterapeut kom hem till mig, för vi skulle övningsköra en gång till – den här gången skulle vi åka tunnelbana. Hon skulle ha en duschpall med sig också, den som glömdes bort förra gången, men den glömdes bort även i går. Som tur är ska jag till min handspecialist på sjukhuset nu, så hon skulle lämna pallen hos henne så att jag kan ta med den i taxin hem.

Vi var ute och övningskörde med nya rullen igen, den här gången i snömodd och på tunnelbanan. Fastnade rejält där det var 5-10 centimeter snömodd, men med lite tålamod och lirkande kan man köra därifrån. Den liksom svänger åt ett håll utan att man gör något, och det var ryckigt och obekvämt att köra på oplogad trottoar. Det gör jag inte om, om jag inte måste.

Tunnelbanan gick sådär. På stationen där jag bor är det inga problem alls, perrongen är helt rak och det går att åka ombord på tåget var som helst. Åkte en station, och där visade det sig att perrongen var böjd. Det gick bra att åka av, men när vi skulle på tåget tillbaka vid samma stället var det tvärstopp på grund av böjen och mellanrummet till tåget. Kom inte på och fick backa loss. Idioten till chaufför väntade knappt heller, så vi fick vänta in nästa tåg för att försöka igen.

Åkte till den delen av perrongen som var rakast, då var det inga problem. Sen hem igen, iskall. Men nu vet jag hur det är att fastna både i snön och i tunnelbanan – och det är nog bra att ha provat på det innan jag åker själv. Nu ska jag alltså iväg till handspecialisten, och vet ni vad? Bänken är fortfarande snöig trots att det har varit någon plusgrad.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/om-banken-utanfor-och-gardagens-aventyr/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.