Ska övningsköra och få massage!

I dag händer det grejer! Det blev en jäkligt tidig morgon i dag, tuppen hade knappt ens kommit ur sin REM-sömn när jag gick upp. Ska iväg på massage nu direkt på morgonen, och sen måste jag hem och vila en stund. Hem måste jag i alla fall, för efter lunch kommer en arbetsterapeut hit. Vi ska ut och övningsköra med nya rullen. Många som får en ny rullstol får gå på rullstolsskola, men när det gäller elektriska rullstolar brukar de tydligen komma hem till folk och åka runt i närområdet.

Jag behöver inte riktigt övningsköra för att ta mig fram och tillbaka ute på stan, det kom vi båda fram till när vi var ute och provkörde runt hjälpmedelscentralen, och trafikreglerna kan jag redan. Jag har ju körkort. Jag tror att det i mitt fall handlar om att testa saker som att komma ombord på en vagn i tunnelbanan och sånt. Buss vet jag inte, jag åker aldrig buss ändå – det är alldeles för ryckigt och det känns inte som om det är någon idé att försöka komma på en buss. Det är ju ingen skillnad om jag sitter på ett säte i en buss, jämfört med om jag sitter i en rullstol på en buss. Det är ändå förbannat skakigt, ryckigt och mycket folk som trängs.

Tunnelbana, kollektivtrafik, resa

Likadant med tunnelbanan, men inte i samma utsträckning. Och den tvingas jag ju åka med ibland ändå, eftersom alla sparade färdtjänstresor bara rensas från kontot en gång om året utan information. Tack. Nåja, jag har ingen aning om hur länge vi ska övningsköra eller var vi ska göra det, men jag hoppas att det går ganska fort. Jag kommer att vara lagom mör av den första resan fram och tillbaka från massagen – och av själva knådandet!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/ska-ovningskora-och-fa-massage/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.