Svaret från verksamhetschefen

Som jag skrev i går så fick ju både läkaren och verksamhetschefen på vårdcentralen komma med ett yttrande till Patientnämnden om mitt ärende, och det jag fick från verksamhetschefen var lika hånande och nedlåtande som läkarens. Det är så jävla nedlåtande mot patienter att inte kunna erkänna när fel har begåtts, och jag tänker ta det här så långt Patientnämnden tillåter mig.

Verksamhetschefen skriver att hon bedömer att jag inte är mottaglig för den kompetens som allmänläkare har efter sju års studier. Eh, ursäkta? Har hon frågat sina medarbetare om de känner till syndromet, eller menar hon de tre allmänläkare på vårdcentralen som har sagt så här när jag frågat om de känner till Ehlers-Danlos syndrom:

”Vad är det?”
”Naeej, berätta.”
”Jag har hört talas om det.”

Eller menar hon kanske den läkare som sagt att jag borde skaffa barn så att jag skulle få mindre ont, trots att jag förmodligen inte kan få några, trots att det vore en oerhört stor risk för mig att vara gravid, och att jag inte kan ta hand om ett barn på grund av min funktionsnedsättning? Menar hon alla de här läkarna, när jag har fått berätta om EDS och hur det påverka just mig? Menar hon de briljanta läkarna som gör narr av patienter, misstror dem när de berättar om symtomen trots en klar och tydlig diagnos och dessutom anklagar dem för det ena och det andra? I så fall hoppas jag verkligen att hon skäms.

Zebra, symbol för Ehlers-Danlos syndrom

Vidare skriver verksamhetschefen att jag inte heller förefaller ha förtroende för de beslut som fattas inom Landstinget och att det verkar som om jag själv är bäst lämpad att besluta om läkemedel, hjälpmedel och behandling. Tja, hur vore det om en enda allmänläkare någonsin hade kommit med ett enda förslag sedan jag fick min diagnos? Ingen har gjort det – förutom allmänläkaren jag anmälde, men hennes förslag var rent skadliga för mig. Ingen verkar kunna något, så ska jag bara sitta där och lyssna på när de säger ”Vad vill du att jag ska göra?” (också sagt på samma vårdcentral)? Självklart kommer jag med förslag på olika mediciner, behandlingar och undersökningar när inte läkarna gör det, trots att det är deras jävla jobb.

Det är inte mitt jobb att tala om för dem var remisser ska skickas eller hur andra med EDS vanligtvis medicineras, ändå är det så på grund av okunskapen på denne chefs vårdcentral. Hon beklagar också över att jag inte är nöjd med bemötandet, men inte en ursäkt i sikte. De har ju inte gjort något fel, och alla allmänläkare där är ju utbildade nog att ta hand om min vård. Yeah right. Hur vore det om hon tog reda på fakta innan hon uttalade sig? Den här typen av utbildning som innefattar den här smärtproblematiken har enligt en av Sveriges få experter inte funnits i läkarutbildningen sedan 1934, och den finns helt klart inte hos de läkare jag nämnt i min anmälan. Jag har förtroende för en handfull inom vården, de som tar mig på allvar. Inte de som hånar mig, misstror mig eller säger att mina symtom inte stämmer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/svaret-fran-verksamhetschefen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.