Svar från patientnämnden

I går fick jag brev från Patientnämnden, de har fått ett utlåtande från den husläkare jag gick hos som misstrodde mig, anklagade mig, skrattade åt mig och diverse andra saker, och från verksamhetschefen på Vårdcentralen. Det var så dumt att det var skrattretande.

Patientnämnden i sig har varit väldigt snabba och hjälpsamma i ärendet, och nu har jag till och med den 18 februari på mig att skicka in mina synpunkter på läkarens och chefens yttranden.

Det var ju inte särskilt överraskande att de skulle skylla allting på mig, läkaren skrev bland annat att hon beklagade att jag har tagit illa upp över att jag inte får bestämma vilka läkemedel som skrivs ut, över att jag inte får fri tillgång till narkotikaklassade läkemedel. Det var ju inte medicineringen som var den största frågan, utan den totala nonchalansen, särbehandlingen gällande sjukskrivning och att jag blev misstrodd i precis allting jag berättade om mina symtom.

Det stämmer inte” eller ”så kan det inte vara”. Eller som när jag efterfrågade ett kedjetäcke då hon vägrade skriva ut muskelavslappnande medel och hon skrattade högt och sa: ”Ett ADHD-täcke! Varför då?” Jag vet inte om hon gjorde sig lustig över folk med ADHD eller över mig, men oavsett vilket så säger sig inte så. Man skrattar inte åt sina patienter eller folk med olika diagnoser.

Dessutom framkom det att läkaren inte överhuvudtaget har trott på att jag har EDS, för hon skrev i sitt yttrande att diskbråck är den enda diagnos som är fastställd – detta trots att hon fått ta del av journalanteckningar från diagnosticerande läkare, trots att det måste stå i min journal på vårdcentralen eftersom en annan läkare där skrev intyget för min sjukersättning baserat på att jag har EDS.

Helt galet. Läkarens svar var bara en A4-sida, men det var så mycket på den som verkligen bevisade att hon tror att jag är inbillningssjuk att det är helt galet. Diskbråcken är ju bara ett symtom av min sjukdom…

Det visade också att hon antingen inte ens hade läst eller helt mistrott all information hon begärt från smärtkliniker och journalutdrag från höger och vänster. Jag förstår inte hur en sådan människa ens kan få arbeta som läkare – det är deras skyldighet att ge mig vård, inte att håna mig, ignorera en diagnos, anklaga mig eller bryta mot Hälso- och sjukvårdens lagar. Verksamhetschefens svar till Patientnämnden var också oerhört korkat, jag återkommer till det i morgon.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/svar-fran-patientnamnden/

2 kommentarer

1 ping

  • Emeliejanuari 28, 2015 kl. 19:15
  • Svara

  Usch, det är inte skrattretande det är bara hemskt…

  1. Ja, det är chockerande att en läkare beter sig så – oavsett om hon trodde att jag fejkade min sjukdom eller inte… 🙁

  • Synpunkter till Patientnämnden -januari 31, 2015 kl. 09:18

  […] då var det postat och klart – min skrivelse där jag redogjorde mina synpunkter angående husläkarens och verksamhetschefens utlåtanden till Patientnämnden. Jag har ju skrivit lite om dem båda […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.