Dags för yoga

I dag är det dags för yoga igen. Förra veckan blev det ingen yoga eftersom jag hade ett sånt jäkla ryggskott, men jag antar att vi fortsätter i dag. Har inte varit särskilt bra på att göra övningarna i och med ryggskottet, playdates och långa bilturer, men den här veckan har jag gjort det jag ska.

Jag är väldigt stark och fixar övningarna utan problem. När min fysioterapeut visar en övning börjar vi alltid med 30 sekunder, och hon brukar säga att det kanske är för länge att börja med, men 30 sekunder känns inte som att man ens börjar bli trött. Statisk styrka är inte min svaga sida, om man säger så. Lite flummigt är det ibland, men jag ser det som ren och skär träning så går det bättre.

Det är i alla fall lärorikt med yoga. Har lärt mig en hel del om vilka punkter i kroppen som påverkar andra, och så självklart en hel del information och historia om yoga. Det ingår basal kroppskännedom i medicinsk yoga också, men vi har redan rett ut att jag har oerhört god kontroll och koll på min kropp – vilket för mig är fullständigt självklart. Undrar vad jag får lära mig i dag…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/dags-for-yoga/

2 kommentarer

    • Överlevnadsguidenfebruari 25, 2015 kl. 10:22
    • Svara

    Yoga är superbra, där finns otroligt mycket gammal kunskap om kroppens förmåga till självläkning. Tränar du hemma själv också mellan besöken hos fysioterapeuten, eller det blir bara en gång i veckan? Det finns människor som har förbättrar sin hälsa på de mest otroliga sätt genom daglig yoga. Det är något som jag verkligen skulle vilja börja med, men jag drar mig för det eftersom jag är så sanslöst ovig plus att jag avskyr golvarbete. :p
    Charlotta

    1. Jag försöker göra åtminstone ett par övningar varje dag! De flesta övningar jag har fått utförs sittande på en stol, bara en är sittande på golvet och en stående. 🙂 Jag ska inte stretcha eller sträcka ut lederna så mycket det går, så jag har enbart övningar för styrka – både fysisk och mental. Jag gillar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.