Yoga blev akupunktur

I går skulle jag på medicinsk yoga, men när jag kom fram så tyckte min fysioterapeut att det var bättre att hon provade att behandla mitt ryggskott från helvetet i stället – det som tillkom efter att jag åkt elrullstol till och från sjukhuset i måndags. Sagt och gjort. Yogan är ju inte i grupp, det är bara jag och hon, så vi ändrade planerna. Hon ville prova en behandling med akupunktur på mig, och så blev det.

Hon satte två nålar i ryggen, två i vaderna och två i händerna. Har provat akupunktur mot ryggskott någon gång för tio år sedan, men det funkade inte då. Då var det visserligen bara nålar i ryggen, och dessutom ett halvt kärnkraftverk kopplat till dem, så det var ju värt ett försök.

Lade mig på en inte alltför obekväm bänk (tyckte jag då) och fick nålarna intryckta. De i vaderna kände jag knappt, de i ryggen märkte jag av, och de i händerna gjorde ganska ont en stund.

Låg i tio minuter, fick nålarna vridna på, låg i tio minuter till. Sen vreds de om igen och togs ut. När jag skulle sätta mig upp märkte jag att bänken inte alls var så skön, för det tog en stund innan jag kom upp på två ben. Det kändes i alla fall helt klart att musklerna hade fått ökad cirkulation, för ryggen var varm och lite mjukare.

Inte så dumt med akupunktur, lite som att ligga på en spikmatta, men om jag gör om det vill jag inte ligga på den där bänken. Undrar om man kan sitta medan man får akupunktur? Nåja, ryggskottet försvann inte, vilket det tydligen brukar göra direkt på en del, men ryggen fick vila en stund i alla fall.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/yoga-blev-akupunktur/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.