Mina händer

Mina händer, ja. Det gör inte jätteont i dag, men jag har en sån hemsk obehagskänsla i dem när jag rätar ut fingrarna eller böjer på handleden åt valfritt håll. Det är nästan så att jag mår illa av den där obehagskänslan – som visserligen orsakar smärta om jag håller kvar handen böjd eller om jag anstränger handen. Det är väldigt obehagligt att hålla i en kniv och en gaffel för att äta. Skära en seg köttbit är bara att glömma. Därför klär jag in mina händer så gott det går.

Händer i kompressionsvantar och handledsstöd. Ortoser för händerna.

Kompressionsvantar (väldigt sköna) och ett par mindre sköna ortoser för handlederna ovanpå. De hindrar bara att jag böjer handleden framåt, men jag skulle nästan behöva kolla efter ett par som hindrar att jag böjer händerna uppåt också. Det är det som framkallar mest obehag, även om jag inte böjer dem mycket alls. En liten lätt vinkling räcker för att det ska bli ganska dåligt.

Fattar inte varför mina händer har blivit så dåliga på sistone, för jag har inte gjort något annorlunda än vanligt. Visserligen har jag inte alltid haft min handskena på när jag sover på sistone, och det kan ju vara den som har varit orsaken till att det inte brukar vara så här illa. Dags att bli bättre på att sätta på mig exoskelettet…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/mina-hander/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Överlevnadsguidenmars 27, 2015 kl. 10:01
  • Svara

  Usch vad svårt det måste vara, händerna använder man ju till praktiskt taget allt utom att tänka. Nåja, nästan i alla fall. Du borde få en röststyd dator så du bara kunde berätta för den vad du vill skriva eller vart du vill surfa utan att behöva knattra på tangenterna. 🙂
  Charlotta

  1. Det vore något! Ja, det blir korta stunder med det jag känner för att göra, och resten av tiden blir det sådant som jag kan göra utan händerna. Se på något på TV (därav inlägget om dagtids-TV), lyssna på musik, träna lite med benen, ta en promenad eller yoga en stund. När man har gjort allt det kan det bli lite trist! 🙂

  • Lenamars 27, 2015 kl. 10:52
  • Svara

  Hej vackra Clara! På NoN i DN är det en bild på köksägg. Samt kommentarer som. Är de värpta i köket? Får man bara äta dem i köket`? Är det en sorts simplare ägg, finns det salongsägg också? Herregud, läser de inte Arga Klaras blogg! Det här var ju gammal skaffrerimat,. Jag läste det hos Arga Klara för flera dagar sedan. Funderar på att säga up DN som kostar 416 kr i månaden och i stället läsa din gratisblogg (ha ha) En mycket försiktig kram till dig, vill inte göra dig illa, egentligen är det urlöjligt att skriva så, för cyperkramar känns ju inte så…….Kram Lena

  1. Hahaha! Ja, var får de allt ifrån! 🙂 Jag fick ett mail om precis samma sak i morse, ganska lustigt faktist. Tack och kram tillbaka!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.