Penntroll och katt som flyger i luften

I dag fick jag äntligen håret klippt och jag ser numera ut som en människa i stället för ett penntroll. Jag hatar penntroll, de ser äckliga ut. Det var inte det minsta skönt ute, och när jag stod och väntade på taxin höll jag på att blåsa bort. Det blev raka spåret dit och sen raka spåret hem igen.

Sov mycket bättre i natt, och även om jag inte kände mig ett dugg utvilad när jag klev upp, så kunde jag i alla fall gå upp utan att jag trodde att jag skulle dö på väg till badrummet. Det hände förresten något kul när jag hade lagt mig i går kväll, min katt hoppade som vanligt upp i sängen för att inta sin sovplats på mina fötter, men det var något osynligt i vägen som gjorde att han flög tre decimeter rakt upp i luften – från stillastående.

Arga Klara med sin svarta katt Bacon. Att se ut som ett penntroll i håret.

Den här bilden är ifrån i somras någon gång, och demonstrerar mycket väl vad han helst ägnar sig åt under de vakna timmarna. Jag är mer välklippt än så nu. Hur som helst, han hade lite svårt att komma till ro efter det, och provade att lägga sig på min mage i stället. Det var bättre, men han sneglade mot överkastet som låg över mina fötter då och då för att försäkra sig om att den där osynliga faran inte skulle skrämma honom igen. Lustigt det där, hur djur kan flyga rakt upp i luften när de blir rädda. Han sov länge i dag och klev upp först för en halvtimme sedan, så jag tror att han var vaken en bra stund i natt… Jag är i alla fall inte ensam i min insomna!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/penntroll-och-katt-som-flyger-i-luften/

2 kommentarer

    • Petterapril 8, 2015 kl. 19:49
    • Svara

    Katter kan vara lite knasiga ibland. Fast jag hade gärna varit katt. Få slöa och sova hur mycket man vill för att sedan gå en runda kring reviret. Resten av tiden spenderar man med att bli kliad och klappad.

    Penntroll? Är det de där skumma figurerna man förr satte på toppen av en penna? Det var väl 80-talet eller något sådant? Var det före eller efter luktsuddegummina?

    1. Jag kan också tänka mig att vara katt, det verkar vara en ganska skön tillvaro. Ja, penntrollen var nakna små troll med ett burr till hår i olika färger och man satte de på pennor, de var vidriga. Tror att det var före sudden, men jag är inte säker! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.