Vad gör man på Valborgsmässoafton?!

Jag har inte firat Valborg på säkert tio år. Har inte sett en brasa eller druckit en öl i samband med Valborgsmässoafton sedan dess, och jag vet inte egentligen varför. För två år sedan hade jag nyss opererat ryggen en andra gång, så då låg jag nog hemma och dreglade i soffan, men i övrigt kan jag faktiskt inte ens komma ihåg vad jag har gjort! Något år var jag och R hemma hos en bekant som fyllde år och fikade, men det är det enda som ens kan något så när liknas vid att fira något. Och då gjorde vi inte ens något på Valborgsmässoafton.

Vad gör man i stan då egentligen? Var eldar de upp igelkottar? Funderar på om jag faktiskt för en gångs skulle ta tag i saken och göra något då. Med R. Han är ju aldrig särskilt sugen på att fira något, och oftast inte jag heller, men att gå och titta på vad folk gör kan ju alltid vara roande. Det verkar i och för sig som om det ska bli skitväder, så det kanske inte är så kul att vara ute länge, men något borde vi ju kunna hitta på ändå.

Brasa på Valborgsmässoafton

Förr var det ju en stor sak med Valborg för studenter, men inte ens det verkar särskilt stort i Stockholm. Då är det väl Uppsala som gäller, och dit tänker jag inte åka bara för att lyssna på en kör och se på en brasa. Vad gör vuxna människor utan barn på Valborg egentligen? När jag var liten var det ju alltid kul att kolla på brasan, men så är det ju inte längre. Antar att det är en sån där dag när en del människor bara är glada över att det är halvdag på jobbet, och många är säkert helt lediga också. Så, vad gör man på Valborgsmässoafton?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/vad-gor-man-pa-valborgsmassoafton/

2 kommentarer

    • Petterapril 29, 2015 kl. 11:40
    • Svara

    Ähhh….. Valborg är väl ändå amatörernas afton? Finns väl egentligen inget att fira. Rojalisterna passar nog på att hylla konungen men annars är det nog inget speciellt mer än en anledning för att supa om man så vill.
    Jag använder valborg till att förbereda mig för 1:a maj. Jag stryker min blå kostym som jag sedan bär medan jag går i motsatt riktning som 1:a majtågen. 😀

    1. Haha! Nej, jag kan liksom inte komma på vad fasen man gör. Ska försöka ta mig ut och se vad andra gör i alla fall!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.