Kör själv!

Ibland kör R lite för ryckigt för att det ska vara särskilt bekvämt att åka med honom i bilen. Han brukar ibland säga att jag kan köra själv om det inte duger, men det har jag ingen lust med när jag har Tramadol, Oxycontin (morfinpreparat) och kramplösande medicin (som gör mig väldigt dåsig) i kroppen. Då tar jag hellre ett ryggskott eller är sängliggande någon dag extra, för det skulle vara hemskt ansvarslöst av mig att utsätta andra trafikanter för det. Om jag själv kör i diket gör det väl inte så mycket, men om jag kör på en fotgängare på vägen ner i diket blir det jobbigt.

Jag tog körkort när jag var 18 eller 19 år gammal. Nu för tiden har jag inget behov av att själv ha en bil eller att köra överhuvudtaget, eftersom jag har färdtjänst och Stockholm har väldigt bra kollektivtrafik.Ibland brukar R säga “Kör själv!” när jag klagar över att det är ryckigt, men det vill jag inte göra när jag äter alla mediciner. Men en gång i tiden, när jag bodde lite längre norrut och på landsbygden, då var det helt omöjligt att ta sig därifrån utan bil. Det gick en buss om dagen, men det var 6 kilometer till busshållplatsen, och den gick någon gång vid halvnio på morgonen. Självklart kör man själv då.

Bil

Ibland hamnar man i situationer där man önskar att man hade körkort, men å andra sidan är det inte särskilt många ungdomar i Stockholm som har behov av det mer än då och då. Det behöver ju inte alls vara dyrt att ta körkort om man har någon att övningsköra med, och teorin är bara att läsa på hemma. På Körkortskolan.se finns allt man behöver för teorin, och oavsett om man har körkort eller inte måste man ju känna till lite trafikregler. De gäller faktiskt fotgängare och cyklister också, även om de ibland agerar som om att alla ska vika undan för dem. Sådana personer är en av anledningen till att jag inte har någon lust att köra – min sjukdom innebär ju att plötsliga stopp eller ryck kan orsaka enorma besvär i dagar. Men jag är väldigt glad att jag har körkort, för man vet aldrig. Jag kan behöva det när som helst om något händer.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/kor-sjalv/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.