Sommarens första smultron!

Nu har äntligen solen kommit! Hela förmiddagen i går och en bit in efter lunch låg jag i soffan och gjorde inte så mycket alls, men framåt eftermiddagen byttes de mörka regnmolnen ut mot strålande sol och helt vindstilla. Jag gick självklart ut, fick hjälp att fästa dynan på stolen, och lade mig en stund. Det blev för varmt. Gick runt och kollade lite på tomten, och hittade några riktigt goda smultron i en liten skreva på berget!

Smultron

Om de har hunnit mogna mot en varm stenvägg så dröjer det inte länge förrän man hittar smultron i vart och vartannat dike! Synd bara att det inte går att göra särskilt mycket av dem, mer än att äta dem som de är. Visserligen oerhört smaskiga, men de växer på fel höjd och de blir mos om man försöker bära dem. För inte sjutton tar man med sig en kopp eller något liknande när man bara ska äta några smultron…

Men det kanske inte var en så dum idé ändå! Det finns miljarders miljoner smultron i alla diken här och flera kilometer bort, så det är väl egentligen bara att ta med en liten hink! Jag frågade R i skrivande stund om han ville plocka smultron någon dag, och han sa ja. Tur, för det är han som får böja sig mest. Jag kan leta och peka. Men om jag känner honom rätt blir det inte särskilt många bär i hinken då, utan flest i magen. Fel mage. Nåja, han har sagt ja! Smultronpaj, kanske?

 


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/sommarens-forsta-smultron/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: