Kalas med stuvad känguru och regn

Jag är helt slut! Det blev verkligen en lång dag i går med firande på annan ort två timmar bort (och hem). Vi satt ute på en veranda under tak, och det var skitkallt! Det regnade så stilla, och det kan inte ha varit särskilt många grader i luften. Efter maten kunde jag inte sitta kvar där ute, men jag behövde inte vara ensam – min systerdotter växer nästan fast på mig varje gång vi ses. Mysigt.

Vi gick in och lagade en grönsakssoppa i fantasin, och sedan hade vi en stuvad känguru, ett litet gosedjur, som behövde akut läkarvård. Det måste ha gjort ont att bli levande stuvad. Som tur var hade hon en liten läkarväska med grejer i plast; en spruta, ett stetoskop, febertermometer och blodtrycksmätare. Tyvärr hade vi inga bandage för brännskadorna, men vi var i alla fall väldigt duktiga på att diagnosticera kängurun.

Häromdagen sa väderprognosen att det skulle komma 23 millimeter regn i går, men när jag kollade i går kväll hade det sjunkit till runt 10, men det skulle regna till och med torsdag i stället. Sen ska det bara vara molnigt.

Jag och R planerar att åka iväg några dagar den här veckan, för jag tror inte ens att de mest fanatiska semesterjävlarna strosar runt i en stad eller ens lämnar sin uppställda och ej flyttbara husvagn när det hällregnar i flera dagar. I dag måste jag vila, och i morgon hade R eventuellt något att göra, men sen är det fritt fram. Eller bak.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/kalas-med-stuvad-kanguru-och-regn/

2 kommentarer

    • Millajuli 27, 2015 kl. 16:15
    • Svara

    Så gulligt!!! Kolla gärna in min blogg Förresten.

    1. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.