Läkarbesök och såpbubblor

I går hos husläkaren visade det sig att han inte haft en enda minut över att ägna åt mitt läkarutlåtande. Vi gick igenom litegrann av det på min halvtimme, men han sa att det var bättre att han gjorde det senare så att vi kunde prata om den senaste tidens händelser. Fick nya recept, och sen skickade han ner mig till labbet i samma lokaler för att lämna några rör blod. Måste kolla upp att infektionen är borta, och om den inte är det så känns det ganska brådskande att göra något åt det. Det tyckte han också, eftersom jag var inlagd så länge. Fick inte någon telefontid på kliniken som opererade mig i dag heller.

Eftersom det är semestertider ägnade vi inte någon tid åt remisser eller diskussion om vad som behövs göras, för det kommer ändå inte att hända särskilt mycket en månad framöver. Bättre att ägna tiden åt sånt som faktiskt går att göra något åt just nu. Sen var det dags att träffa bästa M igen i stan.

Min elektriska rullstol är ju inte i toppform, eller om det är jag som inte är det, så det blev stilla strosande bland en somrig stad full av turister. Tog en fika och letade efter två affärer på Östermalm som säljer lampor, både nya och begagnade, men den ena affären hade sommarstängt, och den andra verkade ha försvunnit för gott.

Satt i Kungsträdgården en stund och förundrades över den massfascination barnen verkade ha av såpbubblor. Det var ett par killar i området som hade stora bubbelmakare på långa stavar, så det blev både väldigt många och väldigt stora bubblor.

Det verkar dessutom finnas väldigt många olika recept på diskmedelsmixen man gör bubblor av – vi var ju tvungna att googla på hur tusan de bar sig åt för att få bubblor lika stora som en liten hund. På väg hemåt svängde vi in på Cityakuten för att se om de hade fästingvaccin på dropin, men icke. Får fånga fästingbussen någon annan gång. Nu är jag jäkligt trött, men det blev en bra dag. Och nu blir det mer bra saker.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/lakarbesok-och-sapbubblor/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.