Gröt är vidrigt

Jag hatar gröt. Alla sorter. Det är vidrigt, och det är egentligen ingenting mer att tillägga om den saken, men jag tänker berätta en sak som jag och Hollywood pratade om tidigare i veckan. Jag har försökt lära mig att äta havregrynsgröt eftersom det är ett ordentlig mål varm mat och man håller sig mätt länge, men det har varit helt jävla omöjligt.

Jag har provat så många varianter, tillbehör och tillredningssätt, i olika kombinationer, att jag borde vara expert på gröt. Det kanske jag är också, men det smakar fortfarande bara slem. Jag har testat med olika mängder salt, eller inte alls, kokt i kastrull eller i micron med olika tider och temperaturer. Vidrigt. Jag har testat alla möjliga olika saker man kan ha på gröt, allt från varenda sorts sylt och äppelmos till bär och varenda någorlunda vanlig frukt i olika former. Rivet äpple och kanel, banan, blåbär, hallonsylt, färska jordgubbar… The list goes on. Och det går fortfarande inte att äta en skål gröt.

Det har snarare blivit tvärtom, i alla fall precis efter att jag försökt testa en ny kombination – äpplet eller sylten eller vad fasen det nu är jag har haft på när jag försökt lära mig äta gröt har blivit äckligt. Hjärnan associerar det med en slemmig, grå massa. Livet före och efter gröt. Hur som helst, såg det här på framsidan av en tidning som kom i brevlådan i går.

Tidningen Buffé skriver om trendig gröt

Trendig gröt? Nej, det har jag svårt att tro. Något så äckligt kan inte vara trendigt, lika lite som det är trendigt att äta sniglar eller snäckor här i Sverige. Det är ju ute att äta kolhydrater i vissa små kretsar som tror på köpt statistik, men nu ska det alltså bli trendigt igen. Men med ägg på? Fy fasen! Det är väl av gammal hävd och sed att äta gröt, det är en billig bukfylla, men har man råd med gröt och sylt så har man råd med något godare. Det är till exempel väldigt billigt att baka eget bröd, och de flesta gillar väl något slags bröd…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/grot-ar-vidrigt/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanaugusti 21, 2015 kl. 13:34
  • Svara

  Redan som liten skrek du protesterande när morsan försökte bjuda på gröt. Jag hade bättre omdöme och avstod. Det är vidrigt.

  1. Till mitt försvar bör tilläggas att jag kanske inte hade så många val då!

  • Mariaaugusti 21, 2015 kl. 22:34
  • Svara

  Håller med, har försökt äta gröt i perioder, just för att det går fort att göra mättar bra och havregryn är ju gode nyttigt, men näe det fungerar inte, hittade för ett tag sen recept på chokladgröt och den fungerar, kanske inte varje dag men ibland 🙂
  Mosa en mogen banan, koka havregrynsgröt som vanligt, sätt i den mosade bananen och i med kakao efter önskemål, jag är chokladälskare, så det fungerar för mig, men är ju ändå lite slemmigt så kanske ingen bra ide om du verkligen avskyr gröt ?
  Som sagt finns ju så mycket gott att äta, så varför tvinga i sig nåt dåligt ?

  1. Haha! Det lät inte så tokigt med choklad till jag läste banan, men det är ju ändå en bra idé att experimentera utifrån! 🙂

  • 5 anledningar att äta gröt -september 7, 2015 kl. 17:43

  […] det stod inte ett ord om det. Jag skrev för inte så länge sedan om hur jag har försökt lära mig käka gröt med oändligt många tillagningssätt och tillbehör – det går bara inte. Jag gnager hellre […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.