Tid hos vårdcentralen – bara fem veckors väntan

Bokade tid hos vårdcentralen i går. Överallt läser man om vilken brist det är på läkare och vårdpersonal, och dessutom är det precis efter semestern, så jag antog att det skulle vara ungefär som efter semestern något annat år – 11 veckors väntetid. Det är ju självklart helt omöjligt i min sits, eftersom jag har recept som måste förnyas varje månad och inte går att förnyas via tjänsten där man slipper läkarkontakt, och dessutom har jag en hel massa saker som måste fixas. Infektioner, intyg, saker ur led, diskbråck, whatever.

Jag bokade tiden via Mina vårdkontakter online, och skrev att jag har de och de besvären (bland andra) och att jag behöver ett intyg som läkaren började skriva i maj. Ja, så är det. 12 frågor på två A4-papper, det är inte färdigt. Som vanligt när man har en svår, kronisk sjukdom som de flesta allmänläkare inte kan mycket om alls, så får man inte en tid särskilt fort. Inte alls lika fort som ett snorigt barn eller någon som bara har stukat en fot.

Mina dagliga mediciner. Nästan alla. Omöjligt att få tid hos vårdcentralen.

Jag blev ändå förvånad, för jag fick svar samma dag och det är bara fem veckor tills jag får komma dit. “Bara“. Det är självklart alldeles för länge, eftersom jag inte har varit där sedan början av juli, så jag får väl försöka få medicinerna förnyade på något annat sätt innan dess. Även om fem veckor anses bra när man har ett ovanligt syndrom som inte går att bota, så är det ändå alldeles förjävligt när man betänker symtomen.

Saker går ur led så gott som varje vecka – när det händer andra åker de till vårdcentralen på en akuttid och blir sjukskrivna ett tag. Läkare har sagt till mig att de skulle sjukskriva en annan patient som inte hade EDS om patienten hade diskbråck eller en luxerad axel, men inte mig. Folk blir sjukskrivna i evigheter när de har diskbråck och åker till akuten, jag får stå ut med det livet ut och vara utan smärtlindring några veckor. Min högra arm fungerar knappt ibland, hur har de tänkt att jag ska laga mat och fixa saker hemma i fem veckor? Nackspärren är så svår ibland att jag inte kan göra annat än ligga, men så ska det tydligen vara. “Bara” fem veckor, det är ju ingenting…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/tid-hos-vardcentralen-bara-fem-veckors-vantan/

1 ping

  1. […] tid hos vårdcentralen eftersom min läkare inte hann med det sist, och fick bara fem veckors väntetid. Åkte tillbaka till lantstället när R kom hem från sin resa, han hade kottar i present med sig […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.