Kräftskiva och skådespel

Kräftskiva i går, alltså. Hade försett oss med artikelnummer 1 från Systembolaget och lite annat smått och gott. R är inte så jätteförtjust i kräftor, han tycker mest att det är jobbigt att skala dem, så han åt inte fler än fem stycken. Jag hade inga som helst problem att äta resten av paketet och skippa västerbottenostpajen jag bakat. Ingen riktig kräftskiva utan snaps, så det blev en snaps för varje kräfta R åt. För honom, i alla fall. Vad han inte vet, förrän om en stund när han läser det här, är att jag fyllde på hans glas en gång när han var distraherad av något annat, så han fick en mer än vad jag fick.

Kräftskiva med kräftor, vitlöksbröd, paj och snaps

Vi fick nämligen fint besök mitt i vår kräftskiva, det var två havsörnar som kom och hälsade på bara 50-100 meter bort. Det är ett par som häckar i närheten, och i går var det ett riktigt skådespel när de var så nära. Oftast är de så högt uppe i luften att man knappt ser detaljerna på dem ens med kikare, men i går var de oerhört nära. Den ena cirklade långsamt ner utanför bryggan, plockade upp en ganska stor fisk med ena foten, och flaxade iväg. Ett ögonblick senare kom dess partner och följde efter den. De är så himla coola, och nästan ofattbart stora för att vara fåglar. De syns ofta på lantstället, men ingen av oss hade någonsin sett dem så nära.

Hur som haver, Systembolagets nummer 1 gjorde att vi blev ganska fnissiga och väldigt slappa efter maten, så det blev inte något vettigt gjort. Hade inte planerat det heller, så allt var frid och fröjd. Bäljade i mig en liter vatten extra så att det inte skulle bli så jobbigt i morse, och det var faktiskt helt okej. I kväll ska vi iväg på en annan fest – utan kräftor – men ettan får stanna hemma till förmån för några glas bubbel.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/kraftskiva-och-skadespel/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.