Bokmärke och fika

Var på stan med R en sväng i går. Han hade ett ärende till en av el-/prylkedjorna, och jag hängde med så att vi kunde fika eller kolla på vinterjackor. Min handväska har gått sönder också, så jag skulle behöva något nytt. Tog en taxi till stan, och hängde först med till de ställen där R kollade på sina hobbysaker. Inga roliga saker alls, faktiskt. Sen skulle vi fika, och kollade utbudet på några ställen runt Kungsträdgården. Hittade inget alls som verkade trevligt om man ville ha något mer matigt i form av en macka, eller så var det dödliga saker som mandelpesto.

Promenerade runt i vad som kändes en halv evighet, och hittade ändå inget vettigt. Konstigt, mitt på dagen en söndag. Visst fanns det många caféer öppna, men ingen som erbjöd mer än svindyra surdegssmörgåsar med minst ett pålägg jag inte gillar. Till slut sket vi i café-planen och käkade lunch i stället. Hade några ärenden jag också, men R hade ingen lust att kika på sånt. Måste införskaffa en hårborste, schampo, väska och eventuellt en vinterjacka, men det kan jag göra en annan gång när han inte är med. Hittade i alla fall en sak jag ville ha (som jag inte visste att jag behövde), ett bokmärke. Inte ett skitfult glittrigt bokmärke föreställande en ängel, utan ett riktigt bra och mjukt bokmärke föreställande en uggla!

Bukowskis ugglor, bokmärke

Det är en uggla ur Bukowski-serien, och jag har alla fyra storlekar av de stående ugglorna. De håller mig sällskap vid kontoret hemma, och det kommer även den nya att göra. Kan inte hålla i en bok och läsa nu ändå, och det är alldeles för fint för att använda. Tillhör kategorin små saker man blir glad av. Hur som, jag hängde inte riktigt med i Rs tempo och jag blev helt paj, så resten av kvällen gjorde jag inte ett dugg medan R tvättade och städade. Nu får jag snart besök, och måste hinna få i mig lite kaffe först. So lång.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/bokmarke-och-fika/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.