Gröna ärtor

Varför är det så få män som gillar ärtor!? Och nu generaliserar jag, men jag har aldrig stött på en karl som gillar gröna ärtor. När jag serverar helt vanliga gröna ärtor hemma brukar älskaren R beklaga sig högt och ljudligt. Han påstår att det är döden på en tallrik, att jag försöker ha ihjäl honom eller något liknande. Mitt ex hatade också ärtor, men han blev visserligen tvångsmatad med gröna ärtor när han var liten. Ärtsoppa verkar aldrig något problem för män – snarare tvärtom – men vanliga gröna ärtor verkar vara något av det värsta som finns. Ärtsoppa kanske är lite manligare för att man blir gasig i magen av det och dricker punsch till.

Gröna ärtor

Nu är ju R inte den som är så himla förtjust i grönsaker överlag, men han äter ändå nästan allt som serveras. Han äter till och med broccoli som varit fryst, eller en sallad till maten som innehåller något han inte gillar (kålrabbi till exempel), så grönsaker är vanligtvis inget större problem. Jag har frågat runt, och många verkar tycka att just gröna ärtor är pest. Varför? De är ju ganska söta, och smakar mycket mer än töntig isbergssallad. Kan någon tala om för mig vad det är för fel på just gröna ärtor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/grona-artor/

2 kommentarer

1 ping

  • kalebassseptember 12, 2015 kl. 13:42
  • Svara

  Jodå, jag är man, och gillar gröna ärtor. Och broccoli! Gott och väldigt nyttigt.
  Ärtsoppa likaså, även utan punsch…

   • Klaraseptember 12, 2015 kl. 14:49
    Författare
   • Svara

   Lägger till dig på den korta listan över riktiga män! :mrgreen:

  • Stekt lök -september 27, 2015 kl. 17:59

  […] i stekt lök, men jag har aldrig träffat en karl som inte gillar det. Det är som det där med gröna ärtor, fast tvärtom. Det blir för sött, och allt som är fräscht och gott med löksmaken försvinner […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.