Trainspotting och krokodil

Jäklar så skönt för min stackars axel att R kom hem i går kväll! Den la av (axeln alltså) på förmiddagen, och fick lite ompyssling i form av massage med tigerbalsam på kvällen. Jag ramlade nästan ur soffan medan han höll på, skönt var det. Sen stoppade jag in alla dubbelhakor i min nackkrage och använde inte högerarmen mer än till att skriva några ord på telefonen. Han skulle dumpa lite saker runt omkring stan, så vi hittade inte på något på kvällen, och i morse ringde väckarklockan tidigt. Trainspotting.

Ja, trainspotting, men inte filmen. Krokodilen. Han ville upp och gå ut och kolla på ett hundra år gammalt grönt tåg som kom till stan… Jag förväntar mig inte att någon ska känna till vad det är för något, och det gjorde inte jag heller innan jag googlade på saken. Tåget är tydligen känt som juvelen i Märklins modelltåg, och det har gått i de Schweiziska alperna Jag kanske är nördig, men inte vad gäller tåg. Det är dock flera i min allra närmsta krets som helt säkert känner till krokodilen och gärna skulle gå ut på lite trainspotting om det inte var i stan klockan sex på morgonen. Då sover man som bäst, så även jag.

Hur som helst, han gick upp vid halvfem, och vid halvsex var det fortfarande alldeles på tok för mörkt, så det blev ingen krokodil. Nu väntar i alla fall en tur tillbaka till lantstället med honom, och jag vet inte vad vi ska göra. R ska säkert packa, men allt sånt gjorde jag för en vecka sen. Får väl se på och hoppas att det inte är så mycket prylar som ska hem. Min manuella rullstol är där, och det vore ju bra om den kom hem – den kom verkligen till användning när jag blev akut sjuk tidigare i somras. Hur som, om jag känner R rätt är det väl ett halvt bohag som ska hem, men jag hoppas att det finns lite tid över för mig också. Over and out.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/trainspotting-och-krokodil/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 12, 2015 kl. 11:04
  • Svara

  Massage finns det ingen som ger mig men då jag står dubbelviken om dagarna på jobbet så skriver jag under på att det är skönt att stopp hakorna i en nackkrage. Det har avlastat nacken hela förmiddagen.
  Krokodilen minns jag mycket väl. När jag var barn var det mitt favorittåg i alla dessa kataloger från Märklin. Det var tjusiga tecknade/målade bilder på den tiden och Krokodilen avbildades alltid hårt arbetande i alpmiljö. Jag ville ha ett sådan tåg. Annars är jag ingen nördig trainspotter men jag gillar maskiner och mekaniska saker.
  Hade nog också stigit upp tidigt om det kommit till station runt hörnet. ;P

   • Klaraseptember 12, 2015 kl. 11:06
    Författare
   • Svara

   Hehe, ja! Det ska till museet i Gävle om jag inte missminner mig, och sen en tur söderut (åt Göteborgshållet tror jag). Fanns info på Trafikverket.se om var det ska passera!

  • kalebassseptember 12, 2015 kl. 13:39
  • Svara

  Bara ordet Märklin väcker nostalgiska känslor! Jag hade ingen större anläggning, men drömmen fanns länge om ett helt rum med landskap och banor…
  Så värst mycket massage har det heller inte blivit under åren, tyvärr. Visst är det skönt, även om det ju kan göra rejält ont ibland.

   • Klaraseptember 12, 2015 kl. 14:48
    Författare
   • Svara

   Ja, ont för tillfället men när det efterföljs av endorfiner är det fantastiskt! Jag har inga känslor alls för Märklin eller tåg, men det verkar som om jag är ensam om det i bekantskapskretsen! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.