Irriterande kylskåp!

Det börjar blir lite lätt irriterande med ett trasigt kylskåp nu faktiskt. Det har varit trasigt länge, redan förra sommaren började vi få problem med det, men nu har det ballat ur helt. Man får helt enkelt vara beredd på att precis allt man lägger in fryser, för det är runt tre minusgrader på det varmaste stället, när man har termostaten på det varmaste läget. Det blir självklart ännu kallare om man sänker temperaturen, så den omvända logiken fungerar bara åt det ena hållet.

Tydligen är det en ovanlig storlek på vårt kylskåp (med halv frys under), så det är inte lätt att hitta något begagnat på Blocket heller. Och de som väl säljer några är ett par-tre år gamla men kostar bara tusen spänn mindre än om man köper butiksnytt med garanti. Då får man dessutom sakerna hemlevererade och de gamla bortforslade.

Kylskåp

R funderar på om det går att köpa ett kylskåp som är aningen högre, för då är det en mer vanlig storlek, men då måste han bygga om en vit skiva som döljer mellanrummet mellan kylskåpet och taket. Den vi har nu skulle ju bli för stor om vi hade ett högre kylskåp.

Vet inte riktigt vad vi ska göra, begagnat eller nytt, men oavsett vilket måste det ske snart. Det behövs ju inte två frysar och ett skafferi men ingen kyl, och jag gillar ju att ha mjölk i kaffet… Ugh, utgifter. De försvinner som den där kronan i gårdagens tankenöt

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/irriterande-kylskap/

2 kommentarer

  • Mariaseptember 18, 2015 kl. 10:07
  • Svara

  Vi hade också en kyl som blev för kall, problemet var störst då den var full kylen, men en liten kyl blir fort ganska full även om man bara är två personer i hushållet, så irriterande med fryst gurka mm men största problnet och rädslan var min medicin, sprutor som kräver kylskåpstempratur men inte får frysas. Men då vi skulle köpa nytt så visade det sig att den storlek vi hade inte hade samma bra fläktsystem som en med större kyl och vi ville också gärna ha en större kyl men forfarande med en liten frys, så vi köpte en med högre kyl men likvärdig frys, så sambon fick fixa en ny överskåp, men det var det bästa, så värdefullt ned lite större kylskåp och ett som har en bra fläkt, även om man har rester eller annat i kylen så stinker det inte mat då man öppnar 🙂

  Hoppas ni hittar nåt bra snabbt, för utan kylskåp vill man inte vara!!!!!

   • Klaraseptember 18, 2015 kl. 10:40
    Författare
   • Svara

   Ah det låter som nu hittade en bra lösning! Det lutar åt att min sambo får fixa till den där luckan över kylen och vi tar en som är lite högre också, även om det bara blir lite större är det mycket värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.