Mörker och dyr-Konsum

Det skulle inte komma något mer regn efter söndagens skyfall, och i går var det faktiskt en riktigt fin dag. Jag var ute en stund, och även om det blåste kyligt så var det skönt i solen. Alla sommarkläder förpassas dock till de otillgängliga hyllorna i mina garderober, för de lär jag inte få användning för på länge. Om jag inte råkar åka till ett varmt land snart, men det händer alldeles för sällan. På kvällen kom världens mörker tillbaka, och trots att SMHI utlovade en regnfri kväll så kändes det inte riktigt så säkert.

Mörka moln, himmel, åska

Hur som helst, när jag var ute gick jag en liten promenad, och knatade ner till dyr-Konsum för att handla lite frukt. Dyr-Konsum är tydligen ett smeknamn på de olika Coop-butikerna som jag helt missat, men jag läste faktiskt i tidningen online i går kväll att de ska helt göra om sina butiker och sänka priserna med 5-15%. Det finns både en Ica och en Konsum här på samma torg, men jag har inte märkt någon större skillnad mellan dem. Jag går alltid till Konsum-affären för att Ica har så himla sunkig frukt, och det är alldeles för trångt där för att möta någon i en av de smala gångarna. En av de sämsta Ica-affärerna jag har sett, tror jag.

Konsum, som faktiskt inte alls är särskilt dyrt, hade i alla fall redan börjat med prissänkningarna, och de hade även börjat möblera om och renoverade hela butiken för att ge den ett ansiktslyft. I området där jag bor fattar jag faktiskt inte hur någon kan välja Ica framför den Coop som finns – även innan ansiktslyftet har den varit oerhört mycket bättre än konkurrenten. Det sägs ju att någonstans runt 80% av landets Ferrariägare är Ica-handlare, och det känns ju inte så trevligt att sponsra det i stället för bättre livsmedel och ekologiska varor till vettiga priser. Rent mjöl i påsen, etc. Nåja, vi får se hur bra det blir, jag har inte haft något att klaga på hittills. Möjligen att bananerna är aningen för mogna när man köper dem…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/morker-och-dyr-konsum/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.