Norra Djurgårdsstaden

I går åkte jag och älskaren R en sväng, jag ville ta en promenad någonstans som inte var hemma, så vi åkte till Djurgården och det nya bostadsområdet som har smällts upp i Norra Djurgårdsstaden. Det såg förjävligt ut! Det var en arbetsplats fortfarande, så många hus stod självklart ofärdiga eller halvfärdiga fortfarande, och det var maskiner och byggmaterial överallt. Men de husen som hunnit bli färdiga och där det faktiskt redan bodde folk, de var riktigt vidriga.

På sina håll såg det ut som man hade hamnat i DDR för 50 år sedan, så illa var det. Grått, betong, knöliga gatstenar (på 2010-talet?!), brunt och riktigt fult byggt. På ett par av husen, som säkert inte varit färdiga i mer än ett eller ett par år, hade putsen på byggnaden spruckit längs hela fasaden, vid nästan alla fönster, och ramlat av i stora block här och där.

Gatan nedanför och alla fönster hade gul varningstejp. Fuskbygge eller inte, jag har aldrig sett något liknande någon gång. Några fyrkantiga betonglådor kanske hade varit omåttligt populära i Vällingby centrum på 50-talet, men nu såg de bara tråkiga och förlegade ut.

Norra Djurgårdsstaden verkar byggas lite som Hammarby Sjöstad, men de har misslyckats totalt. Riktigt otrevligt område, såg inga grönområden mer än den där lilla gräsplätten utanför ett hus, men det kanske kommer fler när de börjar bli färdigbyggda. Men det är ett sånt där ställe som inte kommer att bli färdigt än på många år trots att folk bor där, precis som Hammarby Sjöstad.

Man köper en kub i buller och smuts och tror att man har en hipp adress, men i själva verket är det bara trångt med väldigt mycket insyn och trassel med att komma fram på gatorna. Trist för de som har köpt lägenheter som inte är färdigbyggda än, antar att de flesta har kollat bara på hur själva lägenheten ska se ut och inte hela området och husfasaderna runt omkring det egna huset…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/norra-djurgardsstaden/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.