Vikthets

Det är mycket snack i media om vikthets och vuxna som mobbar nu, men det är få som belyser att båda sidor har en poäng. Ingen kropp mår bra av att vara fet, fetma är trots allt enligt Vårdguiden en sjukdom, och det är välkänt att man ökar risken för allvarliga sjukdomar och begränsningar i vardagen markant vid ett BMI omkring 30.

Även om man själv tycker att man mår toppen och är stolt över sin kropp, så är det inte en bra situation att vara i. Det är ungefär som någon som börjat röka och slår bort riskerna med att säga att de mår toppen just nu.

Vikthets

Alla vet egentligen att det finns risker, men ignorerar dem eller skiter fullständigt i dem. Okunskap eller självskadebeteende, avsiktligt eller oavsiktligt? En del bryr sig nog bara inte. Men det är ändå märkligt att det finns vuxna som anser sig vara bra människor och tycker att de gör rätt när de säger att någon som uttrycker detta, om än på ett rakt och brutalt sätt, är en vidrig människa.

Fördomar finns alltid, överviktiga möter dem varje dag, men det gör inte att man har rätt att ägna sig åt mobbning – oavsett vem man är eller vad man har för åsikter. Skärpning.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/vikthets/

2 kommentarer

  • Maria Jilinaseptember 28, 2015 kl. 17:50
  • Svara

  TACK!! 😀 . Typ som jag tänker och tycker.

   • Klaraseptember 28, 2015 kl. 17:56
    Författare
   • Svara

   Du har helt rätt inställning Maria! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.