Populär rullstol!

I går blev det en lyckad heldag! Syrran och min systerdotter kom hit på förmiddagen, sen var det lek för hela slanten. Vi lekte doktor (såklart) med nallar och alla mina ortoser och hjälpmedel. Hajen hade brutit en fena, björnen hade brutit nosen. Då hjälper det med stödbandage och lite plåster. Sen kilade vi ner till centrum för att inhandla veckans lördagsgodis, det tog ganska lång tid eftersom vi inte bara skulle välja ett antal bitar till oss själva, utan även till syrran och R som inte följde med.

Lunch, lite softa i soffan med lördagsgodis medan jag blundade till ett barnprogram, och sen ville hon följa med ut och kolla när jag åkte rullstol. Det var perfekt väder för en tur, så vi gick ut och lyckades hitta ett perfekt sätt för henne att sitta i mitt knä så att jag kunde köra ändå. Hon tyckte att det var hur häftigt som helst, och var väldigt imponerad över att jag hade en rullstol. Undrar i vilken ålder barn i allmänhet som inte känner någon med funktionshinder börjar bli fördomsfulla. Inte av sig själva förstås, de blir ju indoktrinerade av föräldrarnas ord eller handlingar.

Rullstol

Vi åkte runt området på fina promenadvägar, och hon hade världens leende på läpparna hela tiden. Folk vi mötte på vägen tittade och log, inte alls samma tomma stirrande som när jag åker själv. Sen var det dags att pyssla lite inomhus och äta lite mer godis, men det tog bara en timme eller så innan hon frågade om vi kunde åka rullstol en gång till. Självklart. Vi åkte en längre runda och ganska snabbt, och stannade ute ända tills vi började frysa om händerna. Sen middag och mer mys innan det till slut var kväll och dags för dem att åka hem.

Hon drömmer om att sova över hos mig alldeles själv, och vi får väl försöka planera något framöver. Och så frågade hon om hon fick ha sitt födelsedagskalas hemma hos mig också, i november. Det blir helt perfekt, jag orkar mer när jag slipper åka så långt. Alla verkade nöjda med dagen, så även jag.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/popular-rullstol/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.