Myllret i stan

I går kväll kände jag för att gå ut på stan och hitta på något, så jag drog med mig en något motvillig R. Han skulle kanske helst legat och läst resten av kvällen, men jag behövde se lite folk. Tog en taxi till myllret vid Stureplan och gick ett varv runt kvarteret innan vi gick in någonstans. Det är alltid så himla lustigt att se skillnaden i hur folk beter sig och ser ut när det är helg, kväll och dessutom lön, jämfört med en helt vanlig eftermiddag. Det är både spektakel och cirkus på sina håll, och det är underhållande. Vi stannade på ett av mina favoritfik och sjönk djupt ner i en fåtölj med en gigantisk kanna cappuccino.

Arga Klara på Espresso House, en kväll i myllret i stan.

Ja okej, det är lite vidvinkelperspektiv på den där bilden, min hand ser skitstor ut, men det är verkligen en stor mugg. Jag kan knappt lyfta den. I övrigt passar den mig perfekt, väldigt gott dessutom. Efter en timme fortsatte vi ut i myllret och gick uppemot Rådmansgatan. Det verkade ha varit något slags bilspektakel, för det åkte runt en hel massa mer eller mindre dyra och fina bilar på cruising i stan. Varv efter varv, liter efter liter bensin. R dreglade lite över några stycken. Jag skulle aldrig våga köra runt i city med en bil som kostar flera hundra tusen, för folk kör som galningar. Det är visserligen inte lika illa som i en del storstäder neråt i Europa, som i Rom där man knappt ser en bil som inte är krockskadad, men ändå dåligt.

Det var en skön kväll för att promenera lite, precis lagom varmt och skönt, ingen blåst och inget regn. Säkert en av de sista helgerna det är riktigt varmt innan det blir höst, så jag är glad att vi fick tummen ur och gjorde det. Det tar ju bara en kvart till city, och med taxi när det inte är rusningstrafik är det inte ett dugg jobbigt att åka – det gäller bara att ha sällskap. I dag har jag också haft bra sällskap hela dagen, mer om det i morgon!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/myllret-i-stan/

2 kommentarer

  • Petterseptember 29, 2015 kl. 11:57
  • Svara

  I måndags hade jag nöjet att se både en Lamborghini och en Ferrari, modeller okänt. Klart det dregglas över sånt. Obekväma? Ja, Dyra? Ja, Nödvändiga?, Nej, Vill-ha-faktor? HÖG!!!!

  Allt med motorer, kugghjul och mekanik är intressant. Vem kan INTE gilla sånt?

   • Klaraseptember 29, 2015 kl. 12:25
    Författare
   • Svara

   Bra fråga. Jag tycker att det är intressant med människor som har så olika intressen jämfört med mina egna, och spekulerar hej vilt i frågan varför de åker runt samma kvarter i stan i ett par timmar. 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.