Bakat sockerkaka…

I går kväll bakade jag en sockerkaka, för jag behöver en halv liter smulor från småkakor eller sockerkaka för att nå själva målet – att baka punschrullar, dammsugare eller vad ni nu föredrar att kalla dem. R väntade ivrigt på att den skulle bli färdiggräddad och svalna, men vid det laget hade han somnat, läsandes något. Han blev utan nybakad sockerkaka, och den är fortfarande orörd.

Han var varit borta hela dagen men kommer väl hem om en liten stund, och om jag känner honom rätt så måste han provsmaka för att se om den är okej. Han har ingen referens-sockerkaka att jämföra med, men jag gjorde en lite stabbigare variant än vanlig fluffig sockerkaka, jag tror att det passar bättre i punschrullar. Och det blev nog den finaste sockerkakan jag någonsin bakat i hela mitt liv.

Sockerkaka med ögon, roliga bilder på mat

Nu ska en bit av den, skulle tro att ungefär hälften ryker, bli dammsugare. R var inte alls pigg på att jag ville använda marsipan i någon annan färg än grön, eller någon annan slags choklad än vanlig mörk choklad på ändarna. Själv tyckte jag att rosa dammsugare med vit choklad skulle bli roligare, men enligt honom kan man ju inte avvika från standarddammsugarens attribut.

Vi får se om vi lyckas få ihop några dammsugare i kväll, eller om en för stor del av min fina sockerkaka råkar försvinna om vi väntar tills i morgon. De lär i alla fall inte bli världens snyggaste dammsugare, men jag lovar att visa dem när de är färdiga!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/bakat-sockerkaka/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.