Punschrullar!

I går kväll bakade vi punschrullar, dammsugare, eller vad ni nu vill kalla dem. Jag tyckte att det var pilligt och roligt, R blev mest sur för att det inte blev perfekta skarvar och för att marsipanen fastnade lite när han kavlade ut den, men resultatet blev nog ganska bra. De blev i alla fall väldigt mycket finare än vad jag trodde!

Hemmagjorda punschrullar, dammsugare

Visst, lite knöliga och olika stora, men annars helt perfekta. Så här i efterhand, om jag någonsin kommer att göra punschrullar igen, så måste jag ha mer arraksessens i, för den försvann lite i bakgrunden på grund av ett misstag. I stället för helt vanlig grön marsipan, hade vi råkat ta helt vanlig grön marsipan men med smak av päron. Visserligen är päron och punsch (som smaksätts med arrak) en väldigt vanlig och god kombination, men inte vad vi hade tänkt oss. Och som vanligt hemma hos mig är det alltid någon i mängden som vill sticka ut.

Hemmagjorda punschrullar, dammsugare med kulögon

Jag tycker att punschrullar är så himla mäktiga att det är svårt att äta en hel, så jag tuggade bara i mig en halv av de små. Herrn i huset är ju väldigt förtjust i dem, så nu har vi en hel familj, mer eller mindre ätbara.

Hemmagjorda punschrullar, dammsugare. Kudde och bakverk

Jag tycker oftast att det är roligare att baka än att äta, förutom när det gäller muffins. Nu är det ju inte så mycket bakning i själva sammanfogandet av punschrullar, förutom själva sockerkakan man blandar med smör, kakao och arrak och har i mitten av rullarna, men det är helt klart en sån där grej som jag hellre bakar och bjuder på än förbrukar hemma själv.

Om jag känner R rätt så kommer de i alla fall inte att bli särskilt gamla, det blev 13 stycken. De lär inte hinna bli så där hårda och torra som punschrullar från Delicato som har fått ligga framme en vecka på ett mindre bra café… Hur som, kul grej!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/punschrullar/

2 kommentarer

1 ping

  • Farsanoktober 5, 2015 kl. 00:10
  • Svara

  Snyggt!
  Och mor Punchrulle verkar belåten med sin avkomma. Snart får alla ögon, precis som kattungar.

  1. Hahaha!

  • Året som gått, 2015 -mars 31, 2016 kl. 12:04

  […] Ytterligare en ganska händelselös månad utan särskilt många vårdbesök. Bakade en del roliga saker och R lyckades lösa upp ett filter till en fläkt. Firade jubileum med R och käkade på en […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.