Rs första ägg

R skulle koka ägg i min nya äggkokare för första gången för ett par dagar sedan. På helgerna brukar vi nästan alltid äta ägg till frukost, i alla fall de dagar vi äter tillsammans när han inte flyger iväg innan jag hinner vakna. Men det gick inte särskilt bra första gången, för han råkade lägga ett ägg lite för hårt på diskbänken när han tog ut dem ur kylen till att börja med, så det sprack längs med sidan. Det gick inte hål på hinnan innanför skalet, så han stack hål i dem som man ska med den tillhörande nålen och körde som vanligt efter instruktionerna.

Sju minuter i micron och två minuters vila, sen tog han ut den och öppnade. Jag kunde inte låta bli att skratta, för han lyckades verkligen med bedriften att misslyckas med att koka ägg i en äggkokare! Så här såg det ut när vi tagit ut de hela äggen…

Äggkokare med trasigt ägg

Haha, den där äggvitan var som sprutmålad i metallbottnen, och helt torr. Jag kunde inte diska den, det satt fast så hårt att R i stort sett var tvungen att skrapa loss det! Nåja, även de enklaste tingen kan vara svåra ibland, och jag tror inte att han gör om misstaget att lägga i ett halvtrasigt ägg igen. Nu ska jag snart börja tillaga middagen som jag har förberett sedan klockan två, risotto, och sen ska jag bara vila i kväll. I morgon bitti ska jag ju jobba!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/rs-forsta-agg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.