Saknar ett badkar

Åhh, som jag önskar att jag hade ett badkar! Innan jag flyttade tillbaka till Stockholm för några år sedan hade jag en stor och härlig lägenhet, 77 kvadratmeter bara till mig själv. Det var lagom. Billigt var det också, som fasen, men det var långt ifrån Stockholms län. Hur som helst, nu är vi två på drygt 60 kvadratmeter, vilket får räknas som bra för Stockholm, men inte alls lika bra när man måste komma fram med elrullstol överallt och dessutom ha plats för träningscykel och två rullstolar samt laddning inomhus – de tar mycket plats.

Det som är väldigt bra med vår lägenhet nu är badrummet. Det är stort och väl planerat. Där finns både tvättmaskin och torktumlare, och en dusch som är minst dubbelt så stor som en vanlig duschhörna. Perfekt för de gånger jag behöver sitta. Men jag har inget badkar, och det saknar jag verkligen ibland.

Badkar

Badrummet i min förra lägenhet var visserligen inte så stort och jag behövde boka tvättstugan om jag ville tvätta, men jag hade ett badkar. Och inget var så skönt som ett varmt bad efter ett tungt pass på gymmet. Men snål som jag var så badade jag inte särskilt ofta ändå. Visserligen betalade jag inget för det, men ur miljösynpunkt kostar det mycket.

Nu skulle jag verkligen behöva varma bad som smärtlindring. Visst är det skönt med en varm dusch, men det är ju inte på långa vägar lika avslappnande. Det stod faktiskt ett litet badkar där duschen är när vi flyttade in, men det var bara 1.40 långt. Jag är 1.75, go figure. Det var alldeles för litet för att bada i, det var inte ett dugg kul att sitta med benen utanför, så vi sålde badkaret. Jag hoppas att jag har ett badkar i mitt nästa boende. Om jag inte blir kvar här resten av livet…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/saknar-ett-badkar/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Petter on januari 17, 2016 at 19:35
  • Svara

  De där badkaren på bilden har jag varit med om att ta fram på 90-talet. Jag pysslade kvalitetssäkring på IFÖ och en del av jobbet var att komma med synpunkter och kolla upp kvaliteten på den nya designen. Den rullad kanten på karet ställde till en del problem och det vara andra fötter på de första modellerna.
  Modellen blev en succé och har vidareutvecklats men tillverkas tyvärr idag i Kina. 🙁

  P.S Har själv inget badkar men önskar ibland ett då det är suveränt att slappa i. D.S

  1. Haha, det var ett sånt där svart som stod här när jag flyttade in, det verkade ganska ostadigt. I och med att det i stort sett var oanvänt blev det i alla fall en hyfsad slant för det! 🙂

    • Petter on januari 17, 2016 at 20:40
    • Svara

    Färgade utsidor kom lite senare. I början var de helt vita. Ostadigheten berodde nog på att den som installerade karet inte varit noggrann med höjdjusteringen av fötterna.
    Om du hade fötter som på bilden så var det riktigt lyxiga grejer i rotationsgjuten aluminium. Fanns att få både i guld och silver om du hade dålig smak och pengar över. ;D

    1. Ja, det var exakt likadant 🙂 Fy vad gräsligt med guldfötter…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: