Självvattnande blomkrukor

Hittade en rolig liten instruktion för hur man bygger egna, ganska unika små självvattnande blomkrukor. Det vore ju något för mig, eftersom de flesta små blommor och gröna saker dör ganska fort i min vård. Jag har liksom inte koll på att de mår dåligt ibland, eller så orkar jag inte ta hand om dem, och rätt vad det är så har det gått för långt. Blomdöden inträffar vanligtvis ungefär ett halvår efter att plantan har köpts in eller mottagits som gåva. Men jag kanske ska testa att göra egna självvattnande blomkrukor, för det verkar ju inte så svårt!

Gröna plantor i krukor

Man dränker en tråd av garn i nagellacksborttagare (eller något annat starkt lösningsmedel) och knyter det runt en flaska. Sen bränner man av det med en tändare eller ett ljus i ungefär 10-15 sekunder. När man sen doppar flaskan i en skål med kallt vatten går den av precis där man har knutit garnet. Det ska tydligen funka perfekt varje gång, men att man bör använda skyddshandskar och glasögon ändå, och det tror jag är smart.

Sen vänder man på flaskhalsen och trär igenom sån där veke som man har i oljelyktor, eller någon annan sorts garn eller tråd som leder vatten bra. Antar att man måste ha lite papper i botten innan man fyller på med jord, men sen är det bara att plantera, fylla resten av flaskan med vatten och sätta flaskhalsen upp och ner i den. Det låter till och med som ett projekt jag kan tänka mig att R kan hjälpa till med – i alla fall det där med att dela på flaskan. Han blir väldigt nervös när jag håller i något som är vasst, tungt eller på annat sätt kan göra mig själv eller någon annan illa. Någon som har testat att göra egna små självvattnande blomkrukor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/sjalvvattnande-blomkrukor/

2 kommentarer

    • Farsanjanuari 21, 2016 kl. 14:02
    • Svara

    Jag rekommenderar varmt att smälta kanterna på glaset. De blir djävulskt vassa. Tag din lilla acetylen-oxygen svets, eller om hushållet inte är så välutrustat, en helt vanlig gasolbrännare.

    1. Bra idé, men jag hittar inte min svets! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.