Arbetsförmedlingens hemsida

För ett par år sedan satte Arbetsförmedlingen igång ett projekt med att uppdatera sin hemsida och göra den mer användarvänlig, eftersom ledningen trodde att de låga förtroendesiffrorna för myndigheten berodde på att webbplatsen var föråldrad. Jag har absolut ingen aning om hur sjutton de kom fram till att skylla på hemsidan, när alla egentligen tycker att det är personalen och politiken den är fel på, men det är inte vad det här inlägget handlar om. Projektet med att fixa en ny hemsida har kostat 100 miljoner kronor, och nu har det kommit fram att hela projektet har misslyckats och att det inte blir någon ny webbplats!

Men det är inte allt. Projektet med en ny hemsida läggs ner, men det ska ändå på sätt och vis förlängas och få ytterligare 20 miljoner kronor till att förbättra Platsbanken för folk som söker jobb. Visst är det en utmaning att få en så stor webbplats att funka, både tekniskt och utseendemässigt, men Arbetsförmedlingen är knappast den första myndigheten i världen som haft ett sådant problem. Det finns lösningar. 100 miljoner kronor för en hemsida, hör ni hur löjligt det låter? Sjukt. Antagligen värt det om hemsidan har så många avancerade funktioner att den kommer att spara personalkostnader i framtiden, men var ska de stackars tjänstemännen då ta vägen?

Det regnar pengar

För er som på rak arm inte riktigt kan relatera till hur mycket 100 miljoner kronor är, så kan jag meddela att det är 833 årslöner med min sjukersättning. 833 årslöner. Vet ni vad personen som är ansvarig chef säger om det hela? Utvecklingen är ”beklaglig”. Beklaglig? På riktigt, är det allt? 100 miljoner kronor i skattepengar har spenderats på något som har resulterat i absolut ingenting, och huvuden rullar inte. Då är det något fel.

De som varit inblandade som har någon slags ansvar borde få sparken fortare än vad som är fysiskt möjligt. Det är ju lustigt att Arbetsförmedlingen själva inte ser eller förstår att det är personal som beter sig som om de har rätt att förolämpa och anklaga människor, och personal som inte gör sitt jobb som gör att förtroendet för myndigheten är så lågt. 833 årslöner på ingenting, bra jobbat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/arbetsformedlingens-hemsida/

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jan Sjöbergmars 7, 2016 kl. 21:29
  • Svara

  Jag håller med. Huvuden borde rulla. Jag blev utsatt för AF under en tid. Maken till inkompetens får man leta efter. Tidigare stod det på AF:s hemsida att AF skulle vara en länk mellan arbetsgivare och arbetstagare. Så fungera det inte i verkligheten. Det handla bara som i mitt fall – en ungas lekstuga. Om jag fick något jobb? Nix. Jag fick en för tidig pension. Hahaha. Nu är pensionen därefter. Tänker på de 100 miljonerna och jämför med min pension. AF suger.

  1. Samma här, avanmäld från a-kassan för att personalen gjorde fel, jag var tvungen att hota med polisanmälan för att de skulle orka bry sig om att kolla på övervakningskameran för att se att jag varit på plats när jag skulle.

   Sen blev jag anvisad att söka lagerjobb på 100%, och hotade med att avanmäla mig igen om jag inte sökte, trots att jag hade sjukersättning på 75% och ett funktionshinder. Har mött så mycket vidrig människosyn på Af att det knappt liknar något.

    • Jan Sjöbergmars 7, 2016 kl. 22:53
    • Svara

    Å ändå får dessa skymningens figurer hålla på år ut och år in. Skammen borde välla över AF som väldigaste tsunamis.

    1. Ja, ingen tar ansvar för misslyckanden!

  • Farsanmars 8, 2016 kl. 00:01
  • Svara

  Tänk vad jag saknar tjänstemannaansvaret! Det här är så osannolikt att man inte tror det är möjligt.

  Länge leve den privata företagsamheten!

   • jan Sjöbergmars 8, 2016 kl. 07:37
   • Svara

   Jadu Farsan. Vi såg hur det gick med ”privata företagsamheten” när de fick göra ingrepp i AF:s verksamhet.
   Hederlighet är ordet för dagen Farsan! Saknas denna hederlighet, vilken det började tummas på i början/mitten av det ny millenniet. Det gäller då statlig, regional, kommunal och privat företagsamhet. Idag lyder mänskligheten under Mammons lagar. Det blir inte lätt att vända på den ”trenden” Farsan.
   Tack för ordet Arga Klara. Jag kommer nu att följa ditt skrivande, vilket är uppfriskande.
   Ha det gott alla.

  1. Ja, hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.