En skär torsdag

Skärtorsdag. En skär torsdag. Egentligen vilken torsdag som helst, om man inte är religiös. En del får halvdag på jobbet, men många jobbar som vanligt. Inget speciellt egentligen, om inte ungarna är lediga från skolan. Det där ”skär” i skärtorsdag är ju inte direkt något litet rosa fluffigt moln som man kanske kan tro, nej nej. Man ska renas från sina synder i skärselden.

Kors, religion

Skär i det här sammanhanget kommer från ett fornnordiskt ord för ren, vacker eller blank. Jag tänker minsann inte rena mig själv mer än att ta en varm och skön dusch om några minuter, det räcker gott och väl för mig. Jag tror inte att jag har några större synder att bekänna ändå, förutom att jag inte är religiös och att jag gillar frosseri. Det i sig är väl inte så bra om man man firar en religiös högtid, men för mig är det en helt vanlig torsdag.

Jag funderar på att ta ett litet ärende ner till stan och svänga in med lite frågor på Skatteverket, men de har inte öppet mer än två timmar i dag och det finns säkert folk som har en massa deklarationsfrågor där också. Blargh. Inte för att jag har något bättre för mig, och det vore onekligen trevligt att komma ut en stund, så jag kanske drar iväg. Man vet ju liksom inte om de hinner svara på frågorna eller inte om det är mycket folk där, men å andra sidan har jag ingen brådska. Vad händer hos dig i dag?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/en-skar-torsdag/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 24, 2016 kl. 22:17
  • Svara

  Nu är det ju så att skär inte har med färg eller renlighet att göra utan något helt annat. Det är Finlands nationaldag.

  1. Jag hörde det i dag men det gav inte något utslag på skrattometern!

    • Pettermars 24, 2016 kl. 22:52
    • Svara

    Då har du ingen humor eller så är skämtet för gammalt och tillhör en annan generation. I värsta fall klassas det som rasistiskt och då får man ju inte alls skratta. 😀

    1. Så som det blev berättat för mig, utan något särskilt uttal, så blev det inte bra ?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.